Bilden i främsta rummet!

All vår början bliver svår!

Ja, så är det ju med alla saker man tar sig för. Man måste lära sig helt enkelt. Och med fotografering så tycker jag iallafall att det gäller alltid när man skaffar sig nya grejer. Igår lade jag vantarna på det som jag tror var det enda tillgängliga exemplaret av Olympus M.Zuiko Digital 100-400 1:5,0-6,3. En riktig best! Inte för att det är större än de 400 mm objektiv jag har haft att göra med tidigare, snarare tvärtom. Men eftersom den sitter på en m4/3 kamera så motsvarar det ett zoom-omfång på hela 200-800 mm. Idag svängde jag förbi Fläcksjön och Fläckebo gammelgård för att testa objektivet för första gången. Fläcksjön är en fin fågelsjö och man har fin överblick över sjön. Jag tror att det är en ganska hög inlärningströskel för det här objektivet, för "träffprocenten" var väldigt låg. (Vilket i och för sig var helt väntat). Det är ju otroligt svårt att fota fåglar, det vet jag ju. Sen befann jag mig på en plats som var ganska långt ifrån fåglarna. Det bidrog nog också till resultatet, eller bristen på resultat. TVÅ bilder fick jag med mig som jag känner att jag kan visa upp!

****

1.

Inte helt skarp, men nästan! Snygg pose, dock! :)

****

2.

Skarpare, men lite "off centre"! :)

****

Men, skam den som ger sig! Det ska bli kul det här! :)

****

Inlagt 2022-05-29 19:19 | Läst 1773 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Lycka till! fin inledning. Vilken kamera sitter det på?
Svar från Tovok 2022-05-29 20:28
Tack! :) Em1 mk2! :) /Tommy.
Vibybo 2022-05-29 22:28
Den är jättebra, autofokusen med 9 rutor i mitten, så är den grym på att räkna ut avståndet.
Svar från Tovok 2022-05-29 22:34
Ja, den är jättebra! Jag brukar mest använda single AF, funkar bäst för det mesta av min fotografering. Men med rörliga mål, kan det ju ha sina poänger med C-AF men jag litar inte riktigt på C-AF, framför allt trackingen är alltför slö, tycker jag. Eller har jag missat nåt? Har du samma erfarenhet? /Tommy.
Vibybo 2022-05-30 11:39
Har bara haft kameran 2 månader, köptes begagnad. Använt C-AF och enbild, än så länge inte experimenterat med andra inställningar. Eftersom de flesta av flygande fågelbilder jag tar innebär att jag har ett par sekunder på mig, så blir det slängskott - kom fågeln med? skarpt? och fått hyfsat skarpa bilder på svalor m.m. men visst kunde det vara bättre. Men med tanke på pris jämfört med andra märkens toppgrejor, så är detta oslagbart.