Bilden i främsta rummet!

Åter på Gotland -2019. Ljugarn -Folhammar, som att kliva ut i C.S Lewis Narnia...

Efter att vi, som vanligt, hade fikat på Espegards Konditori, (Det är så himla trevligt där!!! :) Bra sortiment har de också, även för dem som är laktosintoleranta, det var det inte alla på Gotland som hade!), så ville damerna bada och jag fick åka vidare och fotografera raukar vid Folhammar.

Så nu blir det Rauk ´n Roll! :)

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

8.             

9.             

10. 

11. 

Visst väcker de fantasin?... Lite som en bok av C.S. Lewis tycker jag! :)

Inlagt 2019-06-19 20:19 | Läst 2931 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fin bildkavalkad - 7 8 9 de jag gillar mest!

Jag var där och kollade å kommunens vägnar då reservatet bildades 1974. Jag tyckte att man gått väldigt hårt fram i vegetationen redan innan skötselplan upprättats. Den har nog kommit igen nu.

Laktosintolerans är nåt jag också dras med. Det finns ju laktasenzym att köpa i tablettform. Hjälper rätt bra tycker jag men kostar en del i längden.

Billigast jag hittills hittat är 100-förpackning "Laktas" på Apoteket. Dom gav också 25% rabatt vid inköp för mer än 300:- av produkter utanför det receptbelagda sortimentet om man accepterar att bli inregistrerad som kund.
Svar från Tovok 2019-06-20 19:57
Tack för din kommentar, Måns (och för inspiration!). Jag var vid Folhammars för ganska länge sedan, men på många sätt var det med nya ögon jag tittade på raukarna och havet. Så vackert!. Det där med laktosintolerans gäller främst mina små och det har varit en del besvikelser i år. När vi besökt några av våra tidigare favoritställen, så har det varit helt stopp, med en attityd av att inte ens vilja tänka tanken, tråkigt! (Och jag begriper inte hur man kan resonera att alla ska kunna äta samma sak, utan alternativ i dagens läge). Espegards är en lysande och fantastiskt motvikt till det, fantastiskt, helt enkelt! :) /Tommy.
Ja, men så fint är det vid Folhammar! Vi har goda vänner i Ljugarn så det blir alltid några dagar där varje vår.
Svar från Tovok 2019-06-20 19:58
Så fantastiskt vackert! Vilken lyx att ha vänner som man kan besöka där! :) /Tommy.
Trevliga vyer! Du fick inte syn på Aslan nånstans där?
Svar från Tovok 2019-06-20 20:00
Tack Ragnar! Nej jag såg inte Aslan, (eller gjorde jag det?!). Aslan håller ju alltid sitt vakande öga över Narnia! :) /Tommy.
Ett ljuvligt ställe i stil med Byarum på öland fast kanske bättre..
Mv/Gunte..
Svar från Tovok 2019-06-22 20:45
Ja, jag skulle gärna stanna i Ljugarn en lite längre period någon gång. Det är väldigt fint, ja, hela Östergarnslandet är väldigt vackert! :) /Tommy.