Bilden i främsta rummet!

Åter på Gotland -2019. Vackert att vandra i Visby I.

Jag delar upp mina vandringar i Visby i två!

1. Först en välkänd vy, Almedalen.

2. 

3. 

4.             

5. 

6. 

7. Badhuset där nu studentkåren håller till. Där har jag varit på fest för länge, länge sedan!

8. Det blommar!

9. 

10. Lite bilder från den södra delen av stan... 

11. Några vackra dörrar... 

12.  På väg mot... 

13. Södertorg!

Inlagt 2019-06-25 19:57 | Läst 304 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Lite mer lagom med folk nu där i Almedalen! För övrigt, du har möjligen inte funderat på att ta kontakt men Gotlands/Visbys turistbyrå? Du plockar fram mycket vackert! Hälsningar/ Björn T
PS Du är, som alla, välkommen till Korsheden nu på lördag, vi ser ut att bli tio!
Svar från Tovok   2019-06-26 20:44
Tack Björn, roligt att du gillade mina bilder! Det är perfekt att vara på Gotland första veckan i juni som vi försöker med. Det är såå fint då, och som du konstaterar lagom mycket folk! :) Jag har inte tagit kontakt med turistbyrån. Det vore ju kul om de skulle vilja ha mina bilder... så kanske borde jag ta mod till mig! :) Frågan är bara hur man lägger fram dem? Jag har ju tagit väldigt många bilder genom åren på Gotland...!

Jag kanske kommer loss på lördag. Det vore jättetrevligt. I så fall hör jag av mig med kort varsel, typ på fredag, eller så, hoppas det är ok! :) /Tommy.
Blir så glad över att få se Visby med dessa fina bilder!

Minnen:

Bild 5: Då man lade ner fjärrvärmen grävdes det ner en bra bit här. 800 års avlagringar med 3 millimeter om året hade höjt marken 2 1/2 meter. De nedre gångjärnen till porten fanns kvar långt där nere. Sen fyllde gatukontoret upp igen.

Bild 13: Husen t h är nybyggda med Visbymått räknat. 1970-tal. Arkitekt Bengt Ågren. De är radhus med uthyrningslägenhet i bottenplanet. Det var en hel del diskussion om lämplig hushöjd. Till slut lät vi (BN och jag) sätta ut husens konturer på plats i 3D. Detta befanns OK.
Svar från Tovok   2019-06-26 20:54
Tack Måns, roligt att du tycker om mina bilder! Roligt att jag väcker dina trevliga minnen till liv, dessutom! Tack för dem! Det ser lite lustigt ut med porten, (lilla strandporten?) Spännande med allt som ligger dolt under marken. Kvarteren "upp mot" Södertorg tycker jag har lite annan karaktär än stora delar av innerstaden, kanske lite nyare. Inte alls fel, utan helt naturligt, (och fint), tycker jag! :) /Tommy.
Bild 8, det var en glad bild!
Svar från Tovok   2019-06-26 20:56
Lite Italien, eller Provence över den bilden, tycker jag! Gotland är ett annorlunda land! Tack Ragnar :) /Tommy.
Flag Counter

Innehållskategorier