Bilden i främsta rummet!

Att titta närsynt på gamla väggar! (Verket i Avesta!)

Igår var jag åter vid ett av mina favoritmotiv. Mitt äldsta inlägg är i bloggen är från mars 2011, och sedan dess har jag varit här med ojämna mellanrum. Ibland har jag varit inne i de (som de numera är) fantastiska utställningslokalerna för nutidskonst, också för musikkonsert någon gång. Ett tag tänkte jag mig ett fotoprojekt som jag kallade "Om väggar kunde tala..." Ett av alla dessa projekt som det inte blivit klara, (än! :). Då gick jag runt här och tittade på väggarna på färger och detaljer, trasigt och fixat. Igår gjorde jag det igen. Man skulle mycket väl tycka att jag redan har tagit tillräckligt många bilder och jag upptäcker att jag nog har tagit (snarlika) bilder på det mesta av det jag visar idag... och ändå inte! För jag har nog upptäckt och bestämt mig för att det nog inte går att "bli färdig" med att betrakta, avbilda och förmedla bilder härifrån. Jag vet inte så mycket om historien, det jag tror mig veta har jag googlat mig till, samt unnat mig besök här. Här är gårdagens närgångna bilder från Verket och Koppardalen i Avesta.

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

7.

****

8.

****

9.

****

10.

****

11.

****

12.

****

13.

****

14.

****

15.

****

16.

****

17.

****

Det kommer mer detaljer från Verket, en annan dag! :)

****

Inlagt 2023-03-04 20:58 | Läst 1511 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket fint bildreportage. Bilder jag kan betrakta länge, så spännande detaljer. Härligt fotat!
Hälsningar Halina
Svar från Tovok 2023-03-05 17:25
Tack Halina för fin kommentar! Vad glad jag blir! :) /Tommy.
Vad mycket man kan se när man tittar efter. Vacker brukshistoria. Tack för att du delar med dig.
/Eric
Svar från Tovok 2023-03-05 17:26
Tack Eric, roligt att du uppskattade det! :) /Tommy.
Bild 2 och 3 är mycket fina är färg, komposition och harmoni. Bild1 har en ful svetsfog. Intressant med slaggsten här och där, den brukar vara fin i en mur.
Svar från Tovok 2023-03-05 17:29
Tack Stefan! Jag gillar också 2:an och 3:an. Svetsfogen tycker jag blir en intressant deltalj i bilden och den finns ju där så det är ju inte så mycket att göra åt den! ;). Slagsten är ju som rena ädelstenarna, inte minst när man betraktar den i en gammal vägg! :) /Tommy.