Bilden i främsta rummet!

Bland bordsdekorationerna med högsta iso (51200)!

Gräv där du står är det någon som har sagt, och ibland så...! Häromkvällen fick jag för mej att leta motiv bland blombuketter och fastlagsris som står på vårt köksbord. Högsta iso och macroobjektivet blev de kreativa förutsättningarna, så brusfobiker göre sig icke besvär! :-)(jag har dessutom förstärkt bruset genom att skärpa upp bilden med ett högpassfilter.) 

Jag tycker att resultatet blev rätt lyckat!

 

Inlagt 2012-02-25 20:44 | Läst 2961 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Visst kan även brus vara snyggt. Fjädern föll jag för direkt...
Svar från Tovok   2012-02-25 21:08
Tack Niklas! /Tommy.
Brus är snyggt i vissa fall.

I dessa bilder visar du det.

Tror att den röda skulle bli bra i sv/v
Svar från Tovok   2012-02-25 21:36
Tack Mikael! Ja den bilden är ju rätt monokron i sig. Jag har testat, men det är svårt att få till rätt kontrast. Jag tycker dessutom att en kärleksröd ros ska vara just kärleksröd, men det är ju bara en åsikt! tack för din åsikt! :) /Tommy.
Den andra bilden är så bra så du förtjänar en fjäder i hatten för den ;-)
Hälsar /Claes :-))
Svar från Tovok   2012-02-25 21:40
HeHe! :)) /Tommy.
Jag har också kört med hög ISO på många ställen jag varit på. Värst var det i Lysekil på Havets Hus. Tror jag körde på 12200 för att överhuvudtaget kunna fota, och med brusreduceringen i LR så blev bilderna faktiskt riktigt bra ändå.

Jag gillar inte brus i mina bilder, men i dina är det riktigt snyggt! Fjäderna blir favoriten idag!
Ha en härlig Söndag!
Mvh Heléne
Svar från Tovok   2012-02-26 11:17
Tack Heléne för dina snälla ord! På Havets Hus använde jag Iso 12800 när jag var där i somras, och då går det ju faktiskt att fota i den miljön. Nu blir inte bruset så dramatiskt med de inställningarna på K-5:an, utan det blir faktiskt rikigt bra direkt ur kameran, tycker jag. Tidigare har jag inte alls varit störd av brus i mina bilder, men på senare tid märker jag att jag har blivit petigare och gärna brusreducerar i efterhand. Jag använder noiseware och det brukar bli förbluffande bra. Men man kan ju också använda bruset som kreativt verktyg, som jag har försökt med här! Hoppas du också får en jättefin söndag, själv ska jag jobba! /Mvh.Tommy.
Flag Counter

Innehållskategorier