Bilden i främsta rummet!

Dramatiskt väder idag, efter åskvädret genom fiskögat!

Inlagt 2017-08-02 21:01 | Läst 636 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Inte visste jag att du har ett fisheyeobjektiv! Är det Pentax zoom eller nåt annat?

(En av anledningarna till att det blev Pentax för min del när det var dags att skifta till digital DSLR var deras fisheyezoom 10-17. 180 grader från hörn till hörn fångar bl a en dubbel regnbåge i en enda exponering. Som man ser på flaggstången i din bild så tecknas radiella linjer raka, men raka linjer desto krokigare i bildkant. Och så är det bra till bilinteriörer och en hel del annat.)
Svar från Tovok 2017-08-03 20:52
Det är ett Samyang 8/3,5. Ett demoex jag köpte, som jag tyckte då, billigt, på Mediamarkt för flera år sedan (fördelen med att ha ett "uddamärke" som Pentax! :) . Det är kul att plåta med och ibland blir jag sugen på att ta fram det. Det blir så annorlunda bilder. För ett antal år sedan hade jag det påmonterat under ett par veckor och jag liksom vande mig vid perspektivet, så när jag tittade på en bild jag tagit mitt inne i Västerås som egentligen såg helt skruvad ut, så tänkte jag i alla fall att "den där bilder var väl inte så märkvärdig..." Men nu var det länge sedan... Kanske dags för en fisheye-period igen! :) /Tommy.