Bilden i främsta rummet!

En dimmig och disig kväll i Norberg.

Det blev en fotostund "nere på byn" igår kväll också! 

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

7.

(Fast nu hade det börjat regna också!!)

****

~Norberg 9 januari 2023~

****

(Fotoverktyg: Olympus OM-D E-M1II, M.Zuiko Digital ED 12-100 mm F4 IS PRO. Fotat på fri hand Iso 400-1600, slutartid 0,5-1 sek.)

Inlagt 2023-01-10 19:03 | Läst 1827 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fina bilder som verkligen visar det vädret! Märkligt att det blir bilder me den slutartiden.

Första bilden, har du funderat på att beskära lite till vänster? Så att skyltfönstret kommer bort.
Svar från Tovok 2023-01-12 19:27
Tack Måns för din fina kommentar! Jag tycker verkligen om att fota när det är grått, disigt, dimmigt och besvärligt, även när det är mörkt. Det gör inte heller så mycket om det inte blir helt skarpt eller om det blir mycket brus. Det kan bli fint det också! Sen är jag väldigt imponerad av bildstabiliseringen i olympusen. Jag var rätt nöjd med den som finns i Pentax K3, men det här är en helt annan division, faktiskt. Det möjliggör ju bilder som jag aldrig skulle ha försökt ta förr. Det hjälper mig dessutom oerhört mycket eftersom jag inte är så stabil på hand! Jag har redan beskurit bilden som du påpekar, kanske borde jag ha varit ännu mer hårdhänt, men jag var väl lite för konservativ där, tänker jag! Jag tänkte att fönstret skulle vara med som "djup" i bilden, samtidigt som fönstret blir något av en dissonans i bilden, lite så...! ;) /Tommy.
Måns H 2023-01-12 20:16
Jag har ju övergått till K-1. Med den blir det bilder även vid 1/15 sekund fast stabiliseringen barta är i kamerahuset. Men det är en ganska tung kamera, jag undviker numera att ta med extra objektiv.

Tittade igen på mitt beskärningsförslag. Det blir en helt annan bild, kanske inte bättre men annorlunda. Klipp så att inte ens blänket nedanför skyltfönstret syns och bedöm!
Ja Olympus är bra, gillar den här typen av bilder. Särskilt den första.
Svar från Tovok 2023-01-12 19:29
Tack Stefan! Roligt att du gillade mina "ruggvädersbilder"! Ja, Olympus är oförskämt bra! :) /Tommy.