Bilden i främsta rummet!

En liten kollektion med fågelbilder från de senaste dagarna.

Att sitta och slöspana på fåglarna var en alldeles lagom sysselsättning för en ledig helg. Inte blev det några omvälvande, eller ens särskilt bra bilder. Men det gör inte så mycket! :)

****

1.

Lilla rödhaken i jasminbusken. Hoppas jag kan vinna lite mer av henoms förtroende längre fram!

****

2.

Stiliga gulärlan i skulpturparken i Ängelsberg.

****

3.

Kniphanen.

****

4.

Kniphonan.

****

5.

Åter hemma i trädgården är det mest blåmesarna som visar upp sig. De håller som bäst på med att samla bomaterial för att bygga bo i en ventil i vårt hus. Konstig placering om de vill vara i fred med sitt familjeliv, kan jag tycka! 

****

6.

Och talgoxarna förstås! Det rolig med dem var att det gick att få fler än en på bild! :)

****

7.

Kråkan är en klurig en, men efter en riktigt lång stund kom den ändå fram för att äta lite smulor som ramlat ner från fågelmatningen.

****

8.

Till sist en bild på ett av de allra mest välkomna vårtecknen, Bofinken som sjunger så vackert för oss! :) Nog är det härligt med vår alltid! :)

****

Inlagt 2021-04-19 21:27 | Läst 1425 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Tycker det blir fint också med småfåglar i sin miljö! Här gillar just dom extra, inte minst gulärlan som jag inte tror mig ha sett nån gång över huvud taget! Hälsningar/ Björn
Svar från Tovok 2021-04-20 20:15
Tack Björn, roligt att du tyckte om mina fågelbilder, kanske lite för röriga egentligen, men det är en rolig "sport" iallafall att få skarpa bilder på pippina! :) Det var tydligen inte gulärla jag hade fotograferat här, utan forsärla, enligt Yvonne, som kommenterat nedan (tänk vad man får lära sig...! :) Gulärla har jag iallafall plåtat vid Asköviken i Västerås, där kan man komma dem riktigt nära, och som sagt forsärla i Ängelsberg, (jag har sett dem många gånger tidigare! :) Ha det gott! :) /Tommy.
Ja, nog är de härligt med vår och fågelsång! Fåglar gör en glad! Och din fina "gulärla" vill jag ha till en forsärla! (Forsärla - grå rygg, gulärla - gulgrön rygg.)

Det där med val av boende, kan man förundras över ibland. Vi har drygt tio holkar på tomten, men förra året byggde talgoxar bo i ett betongrör, som tillfälligt stod under ett skärmtak. Jag lägger ut min hunds underull då han fäller på våren, vilket fåglarna uppskattar. Betongröret var fodrat med varm och mjuk hundpäls! Vi fick vänta med våra planer tills de åtta ungarna var utflugna och betongröret var ledigt för vårt syfte igen.
Svar från Tovok 2021-04-20 20:09
Tack Yvonne för din kommentar och för artbestämningen! Jag tog väl den enkla lösningen, kanske, och gissade på gulärlan, men de är väl ganska nära varandra, ändå? Fina är de båda två iallafall! :) Hemma är förstutrappan alldeles full med mossa, pga våra flitiga blåmesar! :) /Tommy.
Det är alltid kul att fotografera fåglar, även vanliga trädgårdsfåglar. Just nu är det fantastiskt att gå ut och gå med hunden och lyssna på all fågelsång.
Svar från Tovok 2021-04-21 08:15
Visst är det väl underbart! :) tack för din kommentar Thomas! :) /Tommy.