Bilden i främsta rummet!

Ett par timmar i Västerås, och funderingar om dåtid, nutid och eventuellt framtid.

Åter i centrala Västerås blev till en fika och en stunds fotospankulerande. Västerås är ju en stad i ständig förändring. Frågan är bara till vad?

Jag började i det för mig mycket välkända, Domkyrkan.

Det finns några vyer i Västerås som ter sig som om de sett ut på samma sätt, alltid!

Gott om fina detaljer.

Något mer modernt "Vägg i vägg", även om det har sett ut ungefär på samma sätt så långe jag kan minnas. Västerås har gott om sådana platser. Rivningsvågen under 60 och 70-talen förändrade stadens ganska så mycket. Här Sigmatorget.

Men när jag gick in i sigmavaruhuset upptäckte jag att saker och ting fortsätter att förändras. Det verkar som om butiksdöden obönhörligen drar fram över våra stadskärnor. På övervåningen var det tomt, sånär på Akademibokhandeln. Inte var det särskilt mycket folk där heller. Kan det vara så att de två stora shoppingcentrumen Hälla, och framför allt Erikslund håller på att dränera city på gatliv? Lite känsla av vampyrstad från Twilight eller True blood eller en zoombiefilm á la Dead zone fick jag inne på Sigma.

 

Väl ute igen såg det dock ut ungefär som det brukar. Bara lite mera sommar! :)

Må så grankott! :)

Inlagt 2012-07-24 00:52 | Läst 5727 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
De gamla delarna av Västerårs och kring kyrkan är jättefina! Det är en konstig tid vi lever i, jakten på billigaste och med det sämre kvalitet regerar. Det är verkligen synd för de stadskärnor som urholkas. Vem vet, kanske kommer det en motström snart. Runt mig finns det 5 stora gallerior/köpcentrum inom säg 15 min bilkörning. Men här är ju befolkningsantalet större. Ha det fint!
//ewa
Svar från Tovok 2012-07-24 12:09
Jag blev lite förvånad över hur fort det hade gått stadskärnan i Västerås. Det är ändå bara två år sedan jag flyttade därifrån, och visst har jag varit där sedan dess. Nu ska det ändå sägas att det har öppnat nya affärer och nya gallerior i andra hus i Västerås, men känslan är ändå att butiksdöden i centrum pågår för fullt. Jag hoppas verkligen på en motström för jag avskyr verkligen dessa stora shoppingcentra som är likadana allihop med samma utbud vare sig man är i Stockholm, Västerås eller Uddevalla, jättetrist! /Tommy.