Bilden i främsta rummet!

Fåglar vid Lövstaspången, Asköviken utanför Västerås.

En resa till Västerås och ett par timmar egentid. Vad gör man med den...?

Det är ju så roligt att fotografera fåglar, men svårt! Inte minst att komma tillräckligt nära! Asköviken på väg mot Tidö utanför Västerås finns ett riktigt fågeleldorado. Där har man byggt en fin spång med ett stort gömsle där man kan komma nära fåglarna. Dessutom är det hyfsat handikappanpassat så det går bra även för oss som har svårt att gå att få nära naturen-upplevelser. Så idag har jag lekt fågelfotograf! Jag tycker att det är roligt med fåglar, men jag kan inte så mycket om dem, så där jag inte har lyckats med att lista ut vad det är för fågel så får du mer än gärna fylla i! Så får jag lära mig nåt nytt idag också! :)

****

1.

****

2.

****

3.

Gulärla

****

4.

****

5.

Tranorna känner man ju igen även på håll!

****

6.

Gulärla igen, otroligt stilig fågel!

****

6.

Tofsvipan kom riktigt nära efter en lång stund i gömslet...

****

Så fin!

7.

****

En riktig favorit, tycker jag. Jag lyckades dock inget vidare att fånga flygande tofsvipa på bild!

8.

****

Enkelbeckasin har jag kanske sett tidigare, jag är inte säker, men nu har jag den på bild också! :)

9.

****

Jag fick med mig mer än en bild, faktiskt! :)

10.

****

Sävsparv, tror jag! (Inte helt perfekt skärpa...!)

11.

****

Mera gäss, men vilken sort, det vet jag inte!

12.

****

Ingen aning, men fin var den! :)

13.

****

En tofsvipa hade fått små ulliga, gulliga ungar! :)

14.

****

Till sist, gulärla igen, han och hon bredvid varandra, förmodar jag!

15.

****

En riktigt lyckad förmiddag i Asköviken, om jag får säga det själv! :)

****

Inlagt 2020-05-18 20:30 | Läst 969 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Många fina bilder. Den första är iaf mindre strandpipare. Sångaren (2) är jag osäker på, kanske löv eller säv? 13 är kanske en hämpling, eller törnskata eller något helt annat :). Beckasinen var riktigt fin, jag har aldrig kommit den så nära
Svar från Tovok 2020-05-19 16:46
Tack Peter, roligt att du tyckte om mina bilder! Och jag försöker lära mig namnen på pippina allt vad jag orkar! 😀 /Tommy.
Många fina bilder! Det verkar vara bra där så jag måste nog åka dit nån dag. /Mari
Svar från Tovok 2020-05-19 16:48
Tack Mari! Asköviken är väl värd en utflykt, så det tycker jag absolut att du ska göra! 🌞/Tommy.
2020-05-19 12:55   Johan
1. Mindre strandpipare
2. Sävsångare
4. Grågås
11. Sävsparv är rätt
12. Grågås
13. Hämpling
Svar från Tovok 2020-05-19 16:44
Tack Johan, dej kan man lita på! 😀 sävsångaren har jag gissat på under dagen idag, kul att få det bekräftat! Nu har jag förhoppningsvis lärt mig något nytt! Synd att hämplingen vände sig bort från mig, det hade blivit en rätt fin bild! Annars är jag rätt nöjd med min lilla fotoutflykt! Fint i Asköviken! 🌞/Tommy.