Bilden i främsta rummet!

Förmiddagsljus vid Snyten!

Ibland kommer det över mig att det är synd att jag är så trög på mornarna. Numera är jag både kvällstrött och morgontrött, och det är ju synd för det är ju så snyggt ljus på morgonen och för all del på tidig förmiddag. Som igår när morgonens gudstjänst var firad, och jag stannade vid sjön Snyten...

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****


5.

****

6.

****

7.

****

8.

****

Och tänk att det var just här, efter "gökottan", i år igen, som jag hörde göken för första gången på året.

****

Inlagt 2020-05-22 19:23 | Läst 1122 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Morgonstund har guld i mund, fina bilder med blänkande vatten!

Journalisten Lennart Nyblom skrev oförglömliga kåserier i DN under signaturen Red Top.

En gång var ämnet morronmänniskor kontra kvällsmänniskor. De förra är ju bättre, men de senare kan ibland också ha något att bidra med. Han bekymmer var att inte ha någon egentlig topp, han var ur slag hela dygnet.

Som nybliven pensionär ryckte han in på DN i samband med införandet av sommartid. Blev avfotograferad förvirrat tittande sig omkring under klockan som då stod utanför Centralen i Stockholm. Han hade dock en lösning åt dom som liksom han missat omställningen: försoven tid kunde gottgöras på hösten.
Svar från Tovok 2020-05-23 20:04
Tack Måns för kommentaren och en rolig anekdot. Vad gäller sommartid så kommer jag speciellt ihåg en söndag när jag hade gudstjänst i Transtrand. Mot slutet av gudstjänsten kom en av våra trogna besökare in genom dörren och satte sig längs bak. Hon ursäktade sig så mycket över att hon hade glömt bort att ställa om klockan...! :) /Tommy.