Bilden i främsta rummet!

Gotland 2018, DBW Botaniska trädgård, Blommor, blad och fantasieggande miljöer!

1. Just den här kvällen bestämde vi oss för att ta med oss kvällsmaten för en liten improviserad picknick i DBW botaniska trädgård i Visby. Solen lyste fortfarande starkt när jag började med att fotografera paviljongen.

2. I andra vrår hade skuggorna lagt sig tillrätta.

3. 

4. 

5. 

6. Skuggspel med långa skuggor.

7. St. Clemens, en kyrkoruin jag ännu inte har besökt, f.ö en del av Visby jag inte har så mycket erfarenhet av. Det får bli nästa gång!

8. 

9. St. Olofs kyrkoruin ligger i trädgården.

10. 

11. 

12. 

13. Näsduksträdets blommor är ju så exotiska, så de bara måste ju få vara med.

14. 

15. 

16. Tulpaner är kanske inte så exotiska, men ändå..., fantastiskt vackra inte minst när de som här har blommat färdigt... 

17. Fläder...

18. Rosor...

19. 

20. … och över våra huvuden satt en koltrast och sjöng serenad! 

21. 

Inlagt 2018-06-30 21:10 | Läst 789 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fina bilder! 14 med dramatiskt ljus står ut lite extra tycker jag.

De Badande Wännerna har verkat mycket för det allmänna: folkskolor för Visbybarnen, botaniska trädgården där du tagit bilderna, DBW:s sparbank som höll ut till 1982 och mycket mycket mer.

Nu anses det otidsenligt att bara herrar kan vara med. Men !814 var det nog tämligen självklart att ett sällskap med havsbad på schemat var enkönat.

1823 startades Fruntimmerssamfundet med liknande agenda. Det samfundet accepterar bara kvinnor som medlemmar.

(Jag hade DBW som bank. En bank med det namnet som stått sig 140 år måste vara stabil tänkte jag. En gång på fastlandet skulle jag göra ett uttag i en annan sparbank. Vad betyder DBW frågade kassörskan. Jag svarade sanningsenligt. "Joho du försöka duger" muttrade hon och försvann till de bakre regionerna. Kom tillbaka och sa att det stämde ju faktiskt! Men att en bank kunde heta De Badande Wännernas sparbank hade hon inte kunnat tänka sig.)
Svar från Tovok   2018-07-01 23:37
Tänk vad ett gång med nakna karlar kan uträtta, eller hur? Men det är nog bara på Gotland... Gotlänningar är ett annorlunda folk. Uppfriskande på nåt sätt! Fast jag förstår banktanten helt och fullt. Jag hade inte heller trott på detom jag inte hade hört talas om sällskapet tidigare! Tack för din kommentar, Måns! :) /Tommy.
Flag Counter

Innehållskategorier