Bilden i främsta rummet!

Gotland 2018, ett sista besök i Själsö.

Sista dagen på Gotlandssemestern är ju lätt att det bara blir en enda lång väntan på färjan hem. Vi åkte istället tillbaka till Själsö. Först fikade vi jättegott på bageriet där och sedan åkte vi ner till fiskeläget precis nedanför. Mina bilder därifrån blev något av en sammanfattning av Gotlandssemestern 2018.

1. Landskap som får en att känna att Gotland är ett annorlunda land...

2. Ljuset och fiskeläge...

3. Rosor...

4. Stain...

5. u hav...

6. Lite fåglar, en strandskata,  t.ex.

7. och Ejdrar... 

8. Vågor.

9. Byggnader, historia...

10. och historier, bild i bilden...

11. 

12. Och snart nog skulle även vi styra färden hemåt!

Tack Gotland för den här gången. Det var en fantastisk resa, (eller massor av resor, egentligen). Tänk vad man kan hinna med mycket på sex dagar. Över trehundra bilder har jag lagt upp här från vår resa. kanske blir det ytterligare någon enstaka bild. Men nu har jag berättat min berättelse som jag vill komma ihåg den. Inte helt i kronologisk ordning, men i en ordning som gör det lätt för mig att resa tillbaka i minnet, och längta tillbaka. Gotland min längtan...

Någon gång ska jag göra en längtansbok med mina bilder från öin, någon gång...!

Inlagt 2018-07-06 21:09 | Läst 2411 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Vilken härlig avslutningsserie! Och Gotland har ju, precis som du säger, en alldeles unik prägel Och den här sommaren är ju vädret en stor tillgång. Trots alla vackra vyer gillar jag dom två fönsterbilderna lite extra, säger också mkt om Gotland, ön, havet, fisket. Fina bilder!/ Björn t
Svar från Tovok 2018-07-07 22:26
Tack så mycket Björn! Ja, jag gillar att ta såna bilder som fönsterbilderna, och visst säger de mycket om Gotland. De kan liksom inte vara taga någon annanstans…! :) /Tommy.
Jag stannade också till vid bild 10. Fint!
Svar från Tovok 2018-07-07 22:26
Tack Ragnar! :) /Tommy.
Och jag fastnade för bild 11!
/Stephen
Svar från Tovok 2018-07-07 22:27
Jag tycke också den blev kul! Tack Stephen! :) /Tommy.
Sån fin serie av bilder! Snart blir det en korttur för mig också till Gotland. Jag blir som inspirerad av dig sa att säga.
Svar från Tovok 2018-07-07 22:28
Va roligt att jag kan sprida lite inspiration! :) Hoppas du får en fin resa du också! :) /Tommy.
Vilken vecka du fick! Bilderna från Närsholmen och din text om Nårsholmen fick mig att åka dit i förra veckan som primärt var vikt för annat.

"Magiskt" är ett numera slitet ord men stämmer på Närsholmen. Det blev fina timmar därute. Den förunderliga savannmiljön, horisonten, det för mig som husnörd berörande fyrvaktarbostället, fåglarna. En lärka startade från marken och sjöng sig upp mot skyn. En byggnadsruin en bit bort, vem hade bott där?

Det fick jag faktiskt svar på. Fikade på chokladeriet i När. Rekommenderas helhjärtat! Dom som driver det är från trakten. Hans förfäder hade bott där!

Tack för inspirationen!