Bilden i främsta rummet!

Gotland 2018, Herrvik, en gammal favorit för oss!

Det var rätt många år sedan nu. Två fastlänningar som hade rest runt ön svängde på måfå mer mot Herrvik. Det visade sig att hamnkrogen hade lunchöppet, trots den tidiga säsongen, så vi bestämde oss för att äta mat där. Den flundran jag åt där och då, var bland det godaste jag har ätit! Sedan har vi varit där flera gånger, tills hamnkrogen brann för ett par år sedan. Nu hamnade vi där igen. ;) Men restaurangen skulle inte öppna förrän senare på säsongen. Så lite småhungriga fick vi gå runt och titta på fiskestugor en stund istället!

1. 

2. Bygata? :)

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

8. 

9. 

Inlagt 2018-06-23 19:54 | Läst 2334 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fint att få ta del av er Gotlandsresa! Själv har jag varit i Herrvik men det blev mest hamnen och båtarna - det fanns ett båtbyggeri också en gång i tiden - och missade att titta så här noga på bodarna.

Bild 5, kalk, furu, smide, tjära fångar mycket i en detalj!
Svar från Tovok 2018-06-24 21:16
Det är lite lustigt med fiskebodarna i Herrvik att de stugor som jag uppfattar som de äldre ligger lite längre upp och nedanför ligger det lite "nyare" byggnader. Jag har inte tidigare tagit mig tid att gå den lilla vägen mellan bodarna. Visst är det fint med alla omsorgsfullt skapade detaljer...! :) /Tommy.