Bilden i främsta rummet!

Gotland 2018, vid Sudersand hade jag klantat till det rejält med kameran...

Det är ju lätt att en kommer åt någon inställning på kameran när en använder den. Är en dessutom trött efter en lång dags upptäckande, fotograferande och bilkörande så är det inte säkert att en kommer ihåg att kolla... Det var precis vad som hände mig när vi hade åkt till Sudersand för att barnen skulle få ta sig ett dopp efter en lång dag på Fårö. Jag hade lyckats ställa om bildupplösningen från maximalt 24 Mpix till den minsta upplösningen på 2 Mpix. Inte kul! :( Jag upptäckte det dessutom först dagen efter, detta eftersom jag även råkat slå på "anti-moire filtret", och det låter lite annorlunda om kameran när det är påslaget. Nå, för det här ändamålet duger nog bilderna ändå, men några bilder i poster-format blir det inte!

1. Sudersand är ju, typ, världens längsta sandstrand ;) med sådär sagolikt mjuk sand, alldeles solljust och lent. Det är nästan så att en tror att en är på någon helt annan plats på jorden. Men som väl var var vi kvar på Fårö! :)

2. 

3. 

4. 

5. 

6. 

7. 

8. 

9. 

Inlagt 2018-06-27 20:49 | Läst 737 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Men som du vet har allting en mening (även om man kanske i stundens bitterhet inte riktigt tänker på det). Nu bjuder du ju oss alla på en underbar kavalkad av två megapixlars bilder. Tack! Bilderna utgör en god lektion i att pixelracet är helt galet när det handlar om web-bilder i detta bloggformat.
Svar från Tovok   2018-06-28 21:05
Eftersom det var mitt eget fel, så är det ju bara att svälja förtreten helt enkelt! Bilderna blev ju fina i bloggen i alla fall,som du säger. Bilderna jag tog på barnen funkar nog också att framkalla i 10x15 cm format. Däremot är de ju ingenting att ha med på någon utställning, eller liknande om jag nu skulle vilja det, och det kan jag tycka är lite synd...! Tack för fin kommentar Ragnar! :) /Tommy.
Hmmmmm......... just den missen har jag hittills sluppit .... men å andra sidan verkar 2 megapixel räcka långt!

Avdelningen personliga minnen: Ett sandsugningsförtag ville ta sand en bit ut från Sudersand. Dom hade noll koll på konsekvenserna betr strandlinjeflytt mm, no problemas bara, men med förenade krafter lyckades kommunen och länsstyrelsen avstyra det hela. Hu vad man varit besvärlig.
Svar från Tovok   2018-06-28 21:10
Besvärliga myndighets-gubbar kan nog ha sina fördelar! ;) Besvärliga kamerainställningar av misstag är en helt annan femma! Tänk vad mycket vi ställer till med, bara för att... och tänk om de hade grävt ur sanden, hur hade det gått... Naj, sakrans fastlänningar...! (om det nu var det!:) Tack återigen för en kul kommentar! :) /Tommy.
Inte roligt, jag vet...lånade ut min kamera till min dotter som skulle fota många små bilder för web....så jag skruvade ned bildkvaliteten rejält....och glömde sedan ändra till dagen efter då jag fick bråttom fånga fina fågelbilder....å visst bilderna blev väl ok, men väldigt små =) Inte alls som jag ville ha dem.
Dina bilder väcker i alla fall åter min längtan till Gotland och särskilt Fårö. har tillbringat många cykelsemestrar där i min ungdom. Bättre lycka med fotandet imorgon!!!
Svar från Tovok   2018-06-28 21:14
Det var väl för att jag hade plockat kameran, in i bilen ut ur bilen. Upp ur väskan ner i den samma. Ändrat fokuspunkter, vridit på knaparna för tidsinställning och bländare, om vartannat. Det ena fototillfället efter det andra. Mycket mer intensivt än normalt. Men jag har ju lärt mig något av det här...! :) Nu ligger det här ett par veckor tillbaka i tiden så jag har svalt den värsta förtreten nu! Tack för din kommentar Lena! :) /Tommy.
Flag Counter

Innehållskategorier