Bilden i främsta rummet!

Gotland 2022, Gator och gränder i Visby.

Det blev inte så mycket Visby i år. Ett lite längre stopp och ett lite kortare. Den här förmiddagen gick jag omkring lite i ett hörn av Visby och tog bilder på gator och gränder. Ljuset var ju som det var, men ändå...

****

2.

****

3.

(Motljusskyddet som sitter snett vinjetterar!)

****

4.

****

5.

****

6.

****

7.

****

8.

Jag började nästan bli desperat kaffesugen. Lyckligtvis hittade jag Krukmakarens hus. Där hängde jag en bra stund! (Gott kaffe!)

****

9.

Men det var inte förrän efteråt som jag förstod att det var Frälsningsarmens plejs! (Trots namnet, så präst jag är!) Fint var det i alla fall! :)

****

10.

****

11.

****

12.

****

13.

****

14.

****

15.

****

16.

****

17.

****

18.

I hörnet av DBW:s botaniska trädgård ligger St. Olofs kyrkoruin.

****

19.

****

20.

****

21.

Där och då bytte jag objektiv till vidvinkelzoomen Olympus 7-14 f/2,8 PRO.

****

22.

Fast, näsduksträdet gjorde sig inte bra med det objektivet...

****

23.

****

24.

****

25.

****

26.

****

27.

****

28.

****

29.

****

30.

****

31.

****

32.

****

33.

****

34.

****

35.

****

36.

****

Inlagt 2022-06-23 22:30 | Läst 359 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Oj vilket bildsvep! Jag har ju bott och jobbat i Visby så detta var bekanta vyer! i nästa vecka bär der av till ön igen.

Bild 24, väldigt speciellt med den slingrigheten! Bild 8, bra fångat, jag har samma utsnitt men inte lika väl fångat nånstans här på FS.

Bild 33, en port i strandmuren som jag minns särskilt därför att det var ledningsarbeten där en gång i tiden. Då syntes de understa gångjärnen till portarna långt ner i backen. Marken har ökat med 2,4 meter i höjd sen de portarna användes. 2,4 meter är ju rätt mycket, men det räcker med 3 millimeters höjning om året i 800 år så blir det så.

Kollade på Fiaten, jag hade en granne som blåste av vägen i en sån för 50 år sen. Men det var inte detta exemplar, det är inmporterat.
Svar från Tovok 2022-06-26 21:35
Tack Måns för din kommentar! Det är så kul att du tycker om mina Gotlandsbilder och att få lite roliga berättelser, dessutom. Det är ju fascinerande att tänka lite på hur det kunde ha sett ut i Visby för 800 år sedan. Jag tänker att muren (bild 5 t.ex.) också måste ha sett annorlunda ut, lite mer imponerande, kanske! Hoppas du får en fin Gotlandsvistelse! Jag har tänkt att det vore kul att träffa på dej på öin nån gång! :) /Tommy.