Bilden i främsta rummet!

Har rådjuren blivit fler, eller?

Jag ser dem istort sett varje dag när jag åker till jobbet. Oftast i små grupper på tre till fem stycken, ibland i par, nån gång ett ensamt rådjur. Men jag tror aldrig att jag har sett så här många på en och samma plats!

****

(Jag tror att jag kan räkna till fjorton stycken!)

****

Sen zoomade jag in lite...

****

(Typ, Norrhörende, Västerfärnebo 26 mars 2024)

Inlagt 2024-04-02 20:09 | Läst 455 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
14 är många!

På Gotland ökar också rådjuren. Från noll till kanske 10 000 på 20 år. 400 trafikolyckor per år.

Djuren är illegalt inplanterade och det bara var en tidsfråga innan det började bli olyckor och förr eller senare omkommer människor i sådana. Därtill kommer fästingplågan, TBE och borrelia. Kul för jägarna att skjuta 3500 djur om året men priset är högt.
Svar från Tovok 2024-04-03 21:13
Tack Måns för kommentaren! Jag vet faktiskt inte om det är så att antalet rådjur ökar. Jag tycker dock att jag ser mera av dem. Under flera år har vi dessutom haft en liten familj hemma på tomten, och här har vi sett både födslar och dödslar med "våra" rådjur! Men jag förstår mycket väl att de blir till problem på Gotland för där kan man väl nästintill säga att rådjuren är invasiva! Jag fick bromsa ganska kraftig för ett par rådjur så sent som igår när jag var på väg hem! /Tommy.