Bilden i främsta rummet!

Hjälp! Vad har jag gett mig in på!!!?

Igår tackade jag ja till att ställa ut mina bilder i sommar... Frågan är bara vad jag ska ställa ut? Idag fick jag lite skälvan! Ni som har erfarenhet av utställningar, hur tänker man egentligen? Vad väljer man, vad väljer man inte? Ska man ha ett tema, brett eller smalt? Eller ska man inte ha något tema alls? Ni som sett mina bilder och som läser min blogg lite nu och då, vad är jag för fotograf egentligen? Snälla ge mig tips och idéer!

Bilden föreställer nyckeln till sakristian i Himmeta kyrka och har således inte så mycket med blogginlägget alls att göra! :)

Inlagt 2014-03-29 19:54 | Läst 4241 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Grattis, vad kul!
Första gången jag ställde ut hade jag ett tema - årstider. Jag hade 2 bilder från varje årstid. En av bilderna var större än dom andra - showstopper.
Jag fick rådet att tänka på harmonin , att saker var vänt åt samma håll tex, så det inte spretade för mycket.Enhetliga ramar.
Jag la ut bilderna på golvet hemma, när jag hade fått dom. Då såg jag hur jag ville ha dom. det blev lite flyttande , hit och dit. Sen tog jag hjälp av några kompisar, som fick komma med sina synpunkter.
Var ska du ställa ut?
Marianne
Svar från Tovok 2014-03-29 20:42
Tack Marianne för pep-talk, och tack för de goda råden! Jag funderar också på något brett tema liknande ditt. Funderingen är om det kanske blir för vanligt. eller för allmänt och tråkigt då. Å andra sidan är jag ju en bred plåtis! :) Det känns fortfarande lite läskigt att lämna ut utställningsstället än så länge, så jag återkommer! ;) (Men det ligger inte så långt bort!). Ha det gott! /Tommy.
Om du ställer ut där du i området fotat mycket är något som verkligen drar folk bilder på omgivningen- om du väljer tex djur/fåglar kan det bli lite förvirrande om du blandar det med husbilder bla. Tror att det lättaste är ett Tema, som att du bestämmer vad det ska heta så har du länken genom dina bilder. "smått och gott" makro, "Färgglatt" naturen, mm. Har du tänkt dig ha större format än a 4?
Låter så härligt att du ska ta steget och ha en utställning, det kommer öppna många dörrar. Även till fler utställningar- då du kan i reklam ge första utställningen som referent. Stort Grattis och Lycka till. =)

//Johanna
Svar från Tovok 2014-03-30 08:38
Hej Johanna och tack för din kommentar! :) Jo, jag inser att igenkänningsfaktorn skulle vara något som drar. Frågan är bara om det inte bara blir "turistbilder", eller "vykortsbilder", eller bara tråkiga bilder. Just nu är arbetsnamnet "Utsnitt", eftersom jag själv tycker att det är just det jag lyckas fånga på bild. (Eller nånting i stil med det.) Vad tror du om det? /Tommy.
Ellionora 2014-04-01 08:09
Nu fick du mig att fundera, ett tips angående vilka bilder du ska välja- vad är utställningen för dig? Grundfrågan är nog vad vill du att bilderna ska berätta- vem du är som fotograf,? varje bild har en egen berättelse?, eller alla bilder har en röd tråd? Ser man i dina album/portfolion så har du många bilder från Bohuslän och Powermeet. Vill du ha så många besökare som möjligt eller mera specifikt en viss grupp som ska se utställningen i första hand?
Förstår vad du menar med turist/vykorts bilder, det låter lite som du redan nu vill ha en utställning med bilder som representerar Dig som fotograf snarare än turist bilder som ska lockas.
Tror att du ska välja ett Tema, då kan du välja vilka bilder som helst oavsett om det är fotat på gotland bohuslän semesterorter eller närområde. Som tex solen, där har du många snygga unika bilder på bilar.
Angående namnet Utsnitt...det får jag inte riktigt ihop med dina bilder jag ser här på fotosidan, men å andra sidan så har ju du en annan insyn på alla dina bilder än jag =). Namnet kan ju också locka nyfikna, men det kan också få folk att inte gå och kolla för de tror bilderna är något annat de inte är nyfikna på.

//Johanna
Svar från Tovok 2014-04-01 20:04
Tack Johanna för att du tar dej tid att skriva å tipsa, det uppskattas, det ska du veta! :) Ja, det här med att formulera sin målsättning och "snäva in" ett tema är verkligen inte min starka sida. Men jag tänker så här, att jag ser mej själv som ganska eftertänksam, både som person och som fotograf. Därför vill jag välja bilder som jag tror kan väcka tankar hos den som betraktar bilderna. Därför vill jag inte ha de allra mest uppenbara. (Lite poesi, typ!). Jag tycker själv att jag har lätt för att snöa in på detaljer (arkitektur, gamla detaljer på kyrkor, lador, gistna gamla hus o. likn. Makro, kryp o växter. Därav "Utsnitt". (Ett fotografi är ju dessutom alltid ett utsnitt av tiden och rummet, 1/125 sek, 24x36 mm, t.ex.)
Utställningen ska dessutom vara i en kyrka, så där kan man kanske hitta någon slags temaidé. Mina album här på sidan är inte uppdaterade på länge, så jag tycker inte att de är så representativa för hur jag fotar numera. (Kommer mej inte för att rensa o lägga in nytt!) Bloggen är mera "jag", just nu.
Tja lite så tänker jag... :) Tack än en gång för synpunkterna! /Tommy.
Läcker bild blev det! Hälsn, LO
Svar från Tovok 2014-03-30 21:12
Tack LO! :) /Tommy.