Bilden i främsta rummet!

I en annan del av Norberg, lasarettet och bryggeriet.

****

Lasaettet, invigt 1868, nedlagt 1947.

1.

****

2.

****

3.

****

Bryggeriet.

4.

****

5.

****

6.

****

Inlagt 2020-02-20 19:35 | Läst 3220 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Lasarettet: Jag känner en stor hopplöshet inför såna här bilder. Dom är ju "bara" budbärare, men budet är att ett jätteambitiöst bygge 1868 lämnats att förfalla. Ser ut att vara ett riktigt skiffertak, såna håller 100 år men sen rostar spikarna bort och det blir så här.

Kollade på

http://stevesblogg.se/2016/february/sjukhuset-i-norberg.html

och det ser ännu värre ut från andra vinklar.

Det är lag på att byggnader och tomter ska hållas i (någotsånär) vårdat skick men det är djupt impopulärt att tillämpa lagen, särskilt mot egna kommunen och i detta fall landstinget som ägde och kanske ännu äger det som nu bara är ett problem.

Och så har det varit sanatorium, det gör det inte lättare att åtgärda, bacillerna och deras sporer är inget man tar lätt på.
Svar från Tovok 2020-02-21 20:24
Ja, det här är ett sorgebarn för hela Norberg. Jag märker det på alla kommentarer jag har fått på Facebook sen igår. Det är många som föddes där i slutet av 40-talet som såklart har känslor för lasarettet. Jag tycker också att det är sorgligt. Synd att man inte har hållit efter byggnaden åtminstone lite grann så att det inte var bortom all räddning, som det verkar vara nu. På grund av alla hotfulla skyltar har jag inte vågat gå runt huset. Men visst vore det intressant att se med egna ögon, och objektiv hur det ser ut från andra vinklar och vrår, och kanske också inuti! Tack för din kommentar Måns! :) /Tommy.