Bilden i främsta rummet!

Idag har jag spanat på fåglarna vid fågelmatningen!

Ledig idag, och inte mycket är så rogivande som att stå och titta på småfåglarna när de flyger omkring i trädgården och att fotografera dem när de landar i äppelträdet där vi hängt upp en massa mat åt dem! :)

****

1.

Som vanligt var de tuffaste fåglarna blåmesarna...

****

2.

Och de mest framträdande och talrikaste var talgoxarna.

****

3.

Lite extra roligt var det då att domherren vågade sig fram. jag brukar höra dem ganska ofta, men det är ytterst sällsynt att de vågar sig fram till vårt äppelträd för att äta!

****

4.

En större hackspett funderade länge på om de skulle våga sig fram. Längre än så här kom den inte...!

****

5.

****

6.

Koltrastens hona spanade in mig innan hon vågade fortsätta leta efter mat!

****

7.

Fina nötväckan!

****

8.

****

9.

****

10.

Sen landade skatan mitt framför mig.

****

11.

Nästan som att hen sökte ögonkontakt med mig.

****

12.

****

13.

Visst är hen fin?

****

14.

Till sist en fågel jag inte har fotat förr, en svartmes!

En fin stund tillsammans med fåglarna!

****

~Kärrgruvan 20 november 2023~

****

Inlagt 2023-11-20 21:55 | Läst 916 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Gissa om jag känner igen mej :-) Du har en fin miljö i din matning med ett äppelträd de kan sitta i och finbesök av en domherre. Hacke kommer nog att lära sej, det tar ett tag sedan blir hackspettarna stammisar. Kul med skatan, så länge de inte blir för många. Jag tycker att de är jättefina och roliga att titta på.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2023-11-21 20:45
Tack Lena! Ja, du gillar ju fåglarna, det vet jag ju, och det är verkligen roligt, givande och rogivande att stå och titta på dem en stund. I år har jag satsat lite mera krut på att få till fågelmatningen och som du säger äppelträdet är verkligen perfekt för det ändamålet. jag skulle tillochmed kunna tänka mig att utöka med någon sorts mat till, vi får se...! Jag tycker det verkar som om det är olika mellan olika hackspettar om de är "sällskapliga, eller inte, säkert är det så att de behöver vänja sig som du säger. Lite kul är det att en del av talgoxarna inte längre bryr sig om man går nästan ända fram till dem! Och skatan, jag tycker så mycket om dem, jättesmarta, sociala och roliga. Sen att de äter en hel del, är ju en annan sida...! :) /Tommy.
Trevligt med så många besökare.
Domherre hör inte till vanligheterna, jag tror vi hade besök av dessa en eller två gånger under de 19 år vi bodde i hus och matade fåglar regelbundet.
Mvh Bengt
Svar från Tovok 2023-11-21 20:48
Säkert är det så med domherrarna, men vid den matningen vi hade på jobbet förra året så var det jättemånga som kom dit och åt. Likaså därhemma när jag var liten. Men det är klart att det är olika, och idag, när jag inte hade kameran till hands, så var det faktiskt tre eller fyra stycken som var och åt hos oss! Det kanske blir flera tillfällen! :) /Tommy.