Bilden i främsta rummet!

Långfredag.

I Norbergs kyrka:

*****

1.

****

2.

Konstnär: Dal-Edvin.

****

2.

Konstnär: Olle Norberg.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

Och utanför...

7.

****

8.

****

9.

****

10.

****

Inlagt 2020-04-10 20:03 | Läst 1273 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag trivs nog bäst utanför kyrkan och i den här sviten är den sista bilden som jag fastnar för mest. Påsken är ju dock ändå en stor högtid inom kyrkan och hur gör ni nu? Gudstjänst ute eller? Det är ju en del av ditt jobb och du kan väl knappast göra det via Zoom, som vi andra gör inom t ex undervisning. Eller sänder man gudstjänst via länk?
Glad påsk och hoppas allt är bra även om det kanske är krångligt även för dej just nu.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2020-04-10 21:11
Det finns gott om församlingar som sänder sina gudstjänster via nätet, dessutom finns ju tv-gudstjänsten, och den har alltid varit ett alternativ för många. Vi har valt att inte göra det, (vi har inte resurser till det). Vi genomför fortfarande gudstjänster irl, dock i nedbantat format. Vi ser det som att vi erbjuder ett alternativ. Vi kommer nog att göra det så långe det går och vi får. Vi märkte redan innan begränsningarna från både myndigheterna och kyrkan att många valde att stanna hemma. Så vi är inte många i våra stora kyrkor, (under 10), så det finns gott om plats att hålla distansen, vilket vi gör!. Det är mycket trängre på både Konsum och Elsa Anderssons...! Men visst är det underligt! :) /Tommy.
Svar från Tovok 2020-04-10 21:14
...Och för mig är det samma sak, inne och ute! :) /Tommy.
bassa 2020-04-11 13:09
Hej Även om man FÅR, bör man nog tänka sig för noga.Om det kommer mer folk än ni räknar med kommer ni då att stoppa dem, eller väljer ni att riskera att folk smittas i guds hus? och senare dör?
/Bengt H.