Bilden i främsta rummet!

Lite fågelfoto i slutet av april.

Häromdagen hade jag ett härligt möte med ett par stjärtmesar. Oftast tycker jag att de är lite skygga och håller sig på avstånd. Men de här verkade närmast nyfikna på mig...

****

1.

****

2.

****

3.

****

Det är ju lite extra roligt när fåglarna kommer "tillräckligt nära". Så idag ville jag testa lyckan och åkte till Semla utanför Fagersta. Där har man en stor fågelmatning. Där satt jag och njöt i både solsken och molnighet i ett par timmar! :)

****

4.

Tuffast och mest framåt är ju som alltid Blåmesen. De verkar inte ha tid att vara vaksamma. De flyger omkring och bråkar och kivas mest, när de inte flyger fram för att spana in vem som sitter med en konstig mackapär och kikar!

****

5.

****

6.

Lite käk tackar man ju inte nej till förstås!

****

7.

Talgoxen övervakade det hela och väntade in ett säkrare tillfälle!

****

8.

Sen kom bofinken. Jag brukar tycka att den är lite blyg och därför lite svår att få till en bra bild på. Men idag dök den (de) upp flera gånger, både hon och han.

****

9.

Porträtt av en blåmes i farten.

****

10.

Ny definition av väggbild, kanske!?

****

11.

****

12.

****

13.

Visst är hon fin, fru Bofink! :)

****

14.

Sen kom Domhonan, (Domherrehonan), och tittade förbi. Jag brukar iallafall inte se domherrar så ofta när det inte är vinter. Men det kanske säger mer om mig...

****

15.

Nötväckan tycker jag om! :)

****

16.

Sädesärlan betyder vår för mig. Fint på Valborg!

****

17.

 Herr Bofink poserar.

****

18.

Den här större hackspetten har nog lärt sig yoga, tror jag! :) 

****

19.

Inne i buskaget ser jag plötsligt Domherremannen! (Betydligt blygare än honan!!!) :)

****

20.

Och på lite avstånd, årets första svartvita flugsnappare!

****
En fin dag!

****

Inlagt 2022-04-30 20:16 | Läst 2016 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jättefina fågelbilder överlag men bild nr 10 sticker verkligen ut. Den är absolut toppen och jag skulle kanske beskära den så den blev kvadratisk eller liggande rektangulär men det väljer du ju själv. Mycket snyggt fångat Tommy!
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2022-05-01 22:11
Tack så väldans mycket för det Lena! :) Kul att du gillade mina fågelbilder! Jag håller med dej om att 10:an blev bra, det kändes så när jag tog bilden! Däremot får jag inte till den i kvadratiskt format, utan jag tycker nog att den blev rätt bra i stående 3:4, men det kan man ju tycka olika om! :) /Tommy.
Fantastiskt vilka möten du haft med naturens invånare och visst är dom vackra...
Svar från Tovok 2022-05-01 22:13
Ja, det var riktigt roligt, och vilsamt på samma gång! :) Roligt att bilderna blev så bra också, tycker jag! :) Tack Morgan! /Tommy.
Jättefin serie Tommy! Har varit där ett par gånger men visste inte om fågelmatningen, får leta rätt på den nästa besök. Hälsningar/ Björn
Svar från Tovok 2022-05-01 22:27
Tack Björn! :) Ja, om jag kunde förklara för dig på ett vettigt sätt, bara! Om man åker på vägen, mellan kraftverket och slussen, så ligger det en liten stuga, eller snarare flera små byggnader på höger sida. Jag tror att det är typ naturskyddsföreningens hus. Stigen går igenom där. Därinne på tomten står det en rejäl bänk vid fågelmatningen, så det är bara att slå sig ner, sitta still och vänta! :) /Tommy.
Khalad 2022-05-01 23:21
Tack för förklaringen Tommy, jag hittar nog nu. Låter som det passar mig bra, jag har kort aktionsradie i natur numera och svårt för att stå annat än kortare stunder! :-)
Svar från Tovok 2022-05-01 23:33
Samma här! /Tommy.