Bilden i främsta rummet!

Lördag -Turist i huvudstaden!

Det blev en tripp till Stockholm och Djurgården på lördagen. Det är ju så fint därute den här årstiden. Dessutom gillar ungarna djur. Därför blev det besök på Aquaria och Skansen den här gången.

Det är en kul utmaning att fotografera terrarier och akvarier med dåligt med ljus och rörliga djur. Inte helt lätt, man får skruva upp Iso-talet lite extra.

Men man bjuds på en exposion av färg, och det är lätt att bli lite fotogalen därinne.

Sedan lunch på blå porten.

(Fisk här me´! :)

Sedan blev det Skansen, vilken tur att de har några karuseller för de minsta även där. För några var det nog det som blev behållningen av dagen.

Lite arkitektoniska detaljer, kanske.

Efter glass och fika blev det en snabb titt på djur och kulturmiljöer som finns på Skansen. Djuren får symboliseras av skogens konung som låg och tuggade förstrött i gräset.

Vissa bilder undrar man varför de blir till när man tittar på dem så här i efterhand. Den här känns nästan som om den kunde varit tagen nära hemma.

Medan andra inte kan vara tagna någon annan stans än just på Skansen.

Trötta efter en av årets varmaste dagar fick vi sätta oss på spårvagnen tillbaka till Sergels torg. Spårvagnarna som är ett riktigt trevligt inslag i stadsbilden, tycker jag.

Några snabba bilder på en för mig ovan stadsmiljö hann jag också klara av innan det var dags att lämna Stockholm för den här gången.

En fin dag! Tack för det! :)

Inlagt 2012-07-30 00:05 | Läst 4688 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder från Stockholm! Vi stannade till en dag i Stockholm när vi var på väg hem från Säterdalen, och jag hade så gärna velat besöka Aquarium, men vi hann inte utan jag valde Fjärilshuset istället.
Ha det gott!
Svar från Tovok 2012-07-30 11:02
Fjärlishuset måste vi också besöka, det vore nog också nånting för småtjejerna! :) Det finns ju så enormt mycket att göra i Stockholm, man hinner på sin höjd två grejer. För egen del skulle jag vilja besöka Fotografiska någon gång, det vore intressant tror jag! Ha de så gott! /Tommy.