Bilden i främsta rummet!

Luciatablå, stråkkvartett och en bildvisning, samt ännu en luciauppvisning, en manifestation för kulturen.

Nu drar säsongen igång på allvar. Idag var jag inbjuden för att visa några (rätt många, blev det) av mina finaste Norbergsbilder hos kulturföreningen "Norbergare minns". Men först kom Lucia på besök med sina tärnor.

1. Kulturskolans duktiga elever bjöd på ett finstämt program.

2. Ett tillfälle som kameran inte ville missa! :)   

3. Sen blev det lite stråkkvartett... 

...Innan jag visade ett bildspel som jag suttit och pysslat med alldeles för mycket den senaste tiden. Ändå blev det ett lååångt program med massor av bilder. Synd bara att ljudet inte funkade. Den musik som  jag hade planerat till bildspelet var det inte många som hörde. Jag fick dock många uppskattande kommentarer efteråt, och det var ju roligt. Tack för det "Norbergare minns"! :) 

4. På kvällen var vi med våra barn på konsert med kulturskolan i Norbergs kyrka. Vi hamnade rätt långt bak i kyrkan, så det var inte världens enklaste att få till några bra bilder alls, men skam den som ger sig!

5. Så såg jag att jag hade en ganska cool vinkel med sikt på lucia herself, genom havet av nackar och ryggar, så jag tänkte... 

(Bilden är något beskuren!)

6. ...Att, jag chansar lite! Så jag bytte objektiv till 75.300 zoomen. Den är ju både ljussvag och lång brännvidd, så bildstabiliseringen fick verkligen jobba!

(Iso 3200, f/6,7, 1/10 sek vid 300 mm (motsvarar 600 mm FF). Inte helt skarpt, men jag tycker ändå att bilden blev ganska fin!) 

 7. Bra och helt rätt av kommunens politiker att de till slut ändrade sig och bestämde att kulturskolan ska få vara kvar som den är! Vi behöver kulturen. Barnen behöver kulturen, och vi behöver samlas till sådana här tillfällen i livet för att låta livet och känslan få komma nära! En fin heldag, tycker jag! :) 

 

Inlagt 2019-12-11 22:04 | Läst 2319 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Bra fångat. Stämningsfullt.
Svar från Tovok 2019-12-12 19:05
Tack för det Magnus! Roligt att du uppskattade bilderna!! :) /Tommy.