Bilden i främsta rummet!

Man behöver iallafall aldrig känna sig ensam i Västra Skedvi kyrka!

Igår var det adventsmässa med avtackning i Västra Skedvi kyrka. Som vanligt var det gott om folk i kyrkan och på samlingen efteråt, men eftersom det var jag som ledde gudstjänsten och var själva föremålet för avtackningen för mina två år i Malma församling, så var det inte läge att fotografera! :) Jag tänkte då att det var passande att visa bilder som jag tog för en och en halv månad sedan på de vackra helgonbilder som finns i kyrkan. De var ju med i går också, och jag tycker att de är så levande. Det känns nästan som att man får direktkontakt med medeltiden, ja kanske ännu längre tillbaka!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

En fin advent önskar jag dej som har tittat ända hit! :)

Inlagt 2015-11-30 21:19 | Läst 4017 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det var väl meningen att de skulle se levande ut, och det tycker jag de gör på dina bilder
Fint!
Och tack detsamma/J-O
Svar från Tovok 2015-12-01 22:53
Jovisst är det så, men jag tycker mig nästan känna igen anletsdragen hos några av statyerna, som om jag skulle ha träffat dem eller stött på dem i något annat sammanhang! Tack J-O! :) /Tommy.
Utmärkta bilder på helgonen! Det verkar vara ovanligt många helgonbilder, dom flesta kyrkor har bara enstaka sådana!/ Björn T
Svar från Tovok 2015-12-01 22:56
Ja visst är det häftigt att få se dem sida vid sida på det här sättet. Det skulle vara spännande att få göra en tidsresa för att få se dem i den ursprungliga medeltida kyrkan i Västra Skedvi, tycker jag! Tack Björn för din kommentar! :) /Tommy.
Så många medeltida skulpturer och väldigt fina också!

Vackert fotade. Maria med sin döde son griper tag i mig.
Svar från Tovok 2015-12-01 22:59
Ja visst är den här versionen av "Pieta" vacker! Så oerhört känsligt framställt och gestaltad! Roligt att du tyckte om mina bilder! Tack Måns! :) /Tommy.