Bilden i främsta rummet!

Man behöver ju inte bara "smeta ut" strömmande vatten på bild, man kan ju försöka "frysa rörelsen" också! :)

Jag börjar i ärlighetens namn bli lite trött på mina motiv så här på vintern i pandemitid. Det blir liksom bara samma, samma. Inte kommer jag iväg nånstans heller. Men fotolusten finns där iallafall, av någon outgrundlig anledning. Idag hamnade jag nere vid Skinnarängs kvarn, vid Norbergsån, igen. Men den här gången skruvade jag upp ISO:t  till 800,  och gick in för att frysa det rörliga vattnet, i kontrast till det som redan blivit till is...!

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

7.

****

8.

****

9.

****

10.

****

11.

****

12.

****

(Slutartiderna har hamnat mellan 1/1600 s och 1/320 s, och jag har använt hela zoomomfånget 75-300, motsv. 150-600 FF.)

****

Inlagt 2021-02-06 20:18 | Läst 1308 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
En bra idé! Jag är personligen väldigt trött på att strömmande vatten alltid ska smetas ut till något mycket mjukare än det är. Jag gillar skvättande vattendroppar som "fryser" i luften och de former som strömmande vatten kan visa när man fotar med kort slutartid. Du har flera bilder i den här serien som visar precis det.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2021-02-07 20:33
Ja, det är lätt att fastna i en bildidé, men sen kan det ju vara rätt enkelt att utmana den. som här, t.ex. och den här idén med att "frysa vattnet" i bilden är ju minst lika fascinerande! :) Och visst är det kul med alla droppar som "sprätter omkring", lika så när vattnet ser ut som förvridet glas, eller när det bubblar och fräser! :) Tack för din kommentar Lena! :) /Tommy.