Bilden i främsta rummet!

Med macro på kyrkogården!

Det är ganska besvärligt just nu när en har lite svårt att gå. Halt och eländigt lite här och där, av is på ena stället och av kladdig lera på det andra. Inte minst mina vanliga fotoställen visade sig vara omöjliga att kliva ur bilen. Men så kom jag att tänka på kyrkogården. Där har man ju hållt undan snön och sandat hela vintern, Där kan man ju gå runt och titta en stund! Så jag svängde in vid östra kyrkogården i Norberg, där gick det bra att promenera en stund. Jag hade den lilla macrokombon med mig och därför letade jag efter lite macromotiv. Nu har ju inte våren kommit särskilt långt alls hos oss. Snön har bara precis dragit sig tillbaka på de flesta ställen. Så det där med insekter och blommor får vänta ett tag. Däremot visade det sig att i planteringar och rabatter låg det som grönskade och blommade förra säsongen och väntade på att få bli förutsättning för det liv som snart börjar spira... Det fick bli mina motiv!

 ****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

7.

****

8.

****

9.

****

10.

****

11.

****

12.

****

13.

****

14.

****

15.

****

16.

****

17.

****

18.

****

19.

****

20.

****

21.

****

22.

****

I väntan på återuppståndelse...

****

Snart är det påsk! :)

****

~Norberg 20 mars 2023~

*

Inlagt 2023-03-21 18:44 | Läst 1438 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fina bilder! Jag har själv en fäbless för att fotografera just vissnade blommor/växter och ser det vackra i dem. Har många gånger tänkt, att blommor på något sätt fortsätter att vilja skänka oss sin skönhet ända in i sin egen död. Det som krävs av oss är att vi ger oss tid att verkligen se dem. De är värda att bli sedda även när deras, "höjdpunkt" är över.
Så dina bilder gjorde mig glad. Dels för att de är så fina och dels - främst - för att du såg dem och ansåg dem värda att fotograferas.
Hälsningar Christina
Svar från Tovok 2023-03-22 19:47
Tack Christina! Visst är det vackert. Det här är något av mina favoritmotiv, faktiskt. jag tycker det är så vackert och intressant att leta kompositioner. Roligt att du tyckte om dem! :) /Tommy.
Du har verkligen funnit en hel del material illustrerande en död i skönhet. Tar du råfiler eller jpeg direkt ur kameran?
Svar från Tovok 2023-03-22 19:57
Tack Stefan! Det här är roligt fotograferande! :) Numera tar jag nästan bara RAW-bilder, med undantag för de fokus-stackade bilder jag precis har börjat testa med. De "färdiga" bilderna är ju i jpeg-format. (bland de här är bild 8 fokus-stackad!) :) /Tommy.