Bilden i främsta rummet!

Men det blev ju lite fotomiljöombyte iallafall!

Egentligen ville jag nog fota Kungsfiskaren som sägs uppehålla sig kring "Kokpunkten" i Västerås. Men eftersom jag inte tagit reda på mera exakt var den skulle kunna tänkas befinna sig så insåg jag att det inte skulle blir av den här gången, heller. Så kungsfiskaren får stå kvar på min bucket-list ett tag till. Istället gick jag en liten vända bland de nya flashiga husen som man byggt i området. Lite urban miljö som omväxling för en liten lantis som jag! :)

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

Men fy vad kallt det var i snålblåsten. Det blev att ta en fika och värma sig en stund!

7.

****

Sen ut igen!

8.

****

9.

****

10.

"Steam hotel" som det heter numera (från det här hållet) Flashigt hotell, "Kokpunkten", äventyrsbad, från det andra hållet. Annat var det när jag bodde i närheten för tjugo år sedan då man inte riktigt visste vad det skulle bli av det gamla ångkraftverket. Mycket mera rufft var det då. (Jag kanske borde leta reda på de bilder jag tog då...) Sen dess har jag varit här och fotat lite då och då.

****

11.

****

12.

****

13.

****

14.

Precis bredvid ligger en båtklubb. Där är det inte riktigt lika välordnat och sorterat.

****

15.

Rätt skönt, tycker jag!

****

16.

****

17.

****

18.

Sedan hade det blivit dags att åka!

****

~Västerås 10 februari 2024~

****

Inlagt 2024-02-10 19:12 | Läst 928 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ja, du har rätt om båtklubben, och fikan ser god ut! De är snygga hus de nya, typiska för starten av detta årtusende. Och gränsande till fin miljö. Kanske lite mer plats och grönt mellan husen, men det skulle ju bli dyrt för exploatören.
Svar från Tovok 2024-02-11 20:04
Tack Stefan! Ja det är ett roligt område att gå runt o fota. Det var verkligen bra att jag gick rakt mot det där caféet så jag fick i mig det där kaffet! Livsnödvändigt! :) Som tur är för dem som bor här så finns det gott om natur alldeles i närheten, Inte minst Björnön, som är ett natur och friluftsområde som bara ligger ett par kilometer därifrån! :) /Tommy.
Hej Tommy! Roligt att ta del av dina bilder från en del av Västerås som jag besöker relativt ofta med tanke på att jag bor på andra sidan av staden :) Hälsningar Mats
PS! Du var inte så långt ifrån den plats "kungen" brukar fiska :) DS
Svar från Tovok 2024-02-11 20:09
Tack Mats, roligt att du gillar mina Västeråsbilder! Det finns gott om motiv där, så det är alltid intressant att komma dit, även om jag måste åka från Norberg och lämna av familjen på Erikslund, som jag gjorde igår! Men det vore ju kul om man kunde få syn på kungsfiskaren...! Jag kanske kan få en hint...! ;) /Tommy.