Bilden i främsta rummet!

Min barndoms by, Broddbo.

Nu är det länge sedan jag var i Brodbbo. Jag växte upp här. Men sedan pappa och mamma dog blir det inte av att stanna till. Men idag har jag haft anledning att åka till Broddbo. Byn ligger nog lite för nära hjärtat för att bli bra på bild. Jag har helt enkelt för stor respekt och för liten distans. Men här är iallafall några bilder från Broddbo.

****

1.

Broddbo kapell (t.h), där hade kyrkan aktiviteter för oss kids när jag var liten. Gudstjänster också för den delen. När jag pluggade hade jag faktiskt en gudstjänst här. Just den söndagen då Evangeliet handlade om att inte ens Jesus blev profet i sin egen hemstad...! Det var svårt! :) Nu är kapellet privatbostad.

****

2.

****

3.

Gamla Werners lanthandel (t.h.) Här har vi handlat mycket! Nu är det ett bra tag sedan det fanns en affär i Broddbo.

****

4.

Skatslätten! Barndomshemmet närmast.

****

5.

Det lilla huset har jag alltid tyckt är så fint!

****

Tack för det!

****

Inlagt 2021-12-22 21:48 | Läst 2124 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
För nära hjärtat, jag tror att jag förstår vad du menar!

(Blir nästan alltid ur balans då jag ser hus o platser där jag bott, ofta så nedgånget eller brutalt ändrat. Och så alla minnena som tar bort eventuell fotoblick.)
Det här är lite fascinerande. Broddbo är en plats jag aldrig har varit på, men passerat på järnvägen som alla andra som har åkt Dalabanan. Och just järnvägen är den enda anledningen till att jag känner igen namnet. Broddbo är nämligen en s.k. driftplats.