Bilden i främsta rummet!

Möte med herr och fru Dopping...

och då varken Annika eller Staffan, utan Skägg-...

Mina problem när jag ska fotografera fåglar eller andra djur för den delen, är främst två. Dels så reagerar jag alldeles för långsamt. Dels så blir jag så till mig i trasorna, att jag inte kollar inställningarna på kameran, som naturligtvis ofta har fel inställningar, vilket i sin tur leder till en hel del suddbilder. Så även igår. De här bilderna blev dock rätt hyfsade:

De flesta bilderna har jag rätat upp och skurit bort en del oväsentligt i kanterna, för att få till en bättre komposition. Samtliga bilder är dessutom justerade i nivåer, kontrast och färgmättnad i PSE 6, samt skärpt med högpassfilter.

Utrustning: Pentax K5, Sigma 135-400:4,5-5,6)

 

(Man behöver ju inte änvända full zoom hela tiden! :)

(Här har jag förutom ovanstående även använt telekonverter, Soligor 1,7X, dock svår att få till riktig skärpa med den.)

 

Inlagt 2011-09-30 22:33 | Läst 4205 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?