Bilden i främsta rummet!

Möte med herr och fru Dopping...

och då varken Annika eller Staffan, utan Skägg-...

Mina problem när jag ska fotografera fåglar eller andra djur för den delen, är främst två. Dels så reagerar jag alldeles för långsamt. Dels så blir jag så till mig i trasorna, att jag inte kollar inställningarna på kameran, som naturligtvis ofta har fel inställningar, vilket i sin tur leder till en hel del suddbilder. Så även igår. De här bilderna blev dock rätt hyfsade:

De flesta bilderna har jag rätat upp och skurit bort en del oväsentligt i kanterna, för att få till en bättre komposition. Samtliga bilder är dessutom justerade i nivåer, kontrast och färgmättnad i PSE 6, samt skärpt med högpassfilter.

Utrustning: Pentax K5, Sigma 135-400:4,5-5,6)

 

(Man behöver ju inte änvända full zoom hela tiden! :)

(Här har jag förutom ovanstående även använt telekonverter, Soligor 1,7X, dock svår att få till riktig skärpa med den.)

 

Inlagt 2011-09-30 22:33 | Läst 2126 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Flag Counter

Innehållskategorier