Bilden i främsta rummet!

Några bilder från Skinnskatteberg idag!

Idag har vi haft präst- och diakonsamling i Skinnskatteberg. Inte mycket tid för fotograferng, så klart. Men det var ganska länge sedan jag var här, så några bilder ville jag ha med mig hem, trots det jämngråa vädret!

****

1.

Först mot St.Davidsgården, (församlingshem och fd. prästgård), där vi skulle hålla till.

****

2.

Vi började med att fira mässa.

****

3.

En detalj jag lade märke till...!

****

4.

Efter vår dag tillsammans gick jag en liten vända på kyrkogården för att försöka hitta en fin vinkel på kyrkan!

****

5.

Vintern vill inte riktigt släppa taget!

****

6.

Och ljuset var ju ovanligt platt och tråkigt!

****

7.

Jag gjorde iallafall ett försök att skapa ett panorama med kyrkan bort mot kommunhuset och skogsmästarskolan, (höger till vänster på bilden).

****

~Skinnskatteberg 5 mars 2024~

****

Inlagt 2024-03-05 20:21 | Läst 570 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Skinnskatteberg! Fina bilder av och kring kyrkan.

Undrar hur det ser ut där i övrigt. Finns folkhögskolan kvar? Jag jobbde på EGÅ arkitekter som ritat byggnader där. En kursgård ritade jag från första skiss till entreprenadhandlingar. Det var för 60 år sen, men huset blev gediget och borde kunna stå kvar.
Svar från Tovok 2024-03-06 21:43
Tack Måns! Kul att du har minnen från Skinnsberg också! Jag jobbade i kyrkan där hösten -99. Konstigt att tänka att det är ett kvarts sekel sedan...! Nej Folkhögskolan finns inte kvar, verksamheten i Skinnskatteberg lade man ner 2008, och flyttade över till Norberg, men den verksamheten ska tydligen också läggas ner. Tråkigt tycker jag, för det finns människor som behöver just den skolformen! /Tommy.
Måns H 2024-03-07 00:29
Det var en fin folkhögskola. Rektorn en ljusgestalt.

Folkhögskolor har betytt och betyder jättemycket för Sverige. Ger skoltrötta en andra chans, ger dom som bott så att dom inte fått tillgång till mer än enhetsskola (eller förr "bara" realexamen) en andra chans.
PS ett andra minne från orten är att jag åkt igenom och fick nåt fel på ljuddämparen, det lät förfärligt. En lokal serviceman lagade jättebra och tog fem (5) kronor för besväret!