Bilden i främsta rummet!

Nya macroljuset, nu på levande material!

Jag har inte hunnit fota något under ett par dagar. Idag var jag dock bara tvungen att gå ut och testa vad den nya led-ringen går för, på riktigt! Efter lite tvekande blomfotografering hittade jag några av mina favoritobjekt, ett par spindlar, visserligen små men ändå... :)

Den första var en av de allra minsta som satt och hoppade bungy-jump, med egen inbyggd snodd, upp och ner, upp och ner...

Med blixtfunktionen är det ju lätt att det blir lite...hur ska jag säga det...blixtigt! :) Det tar nog lite tid att lära sig ställa in rätt!

 

Mörk spindel mot ljus bakgrund.

Och ur en lite annan vinkel.

Det jag kan konstatera är att det blir lite lättare att träffa rätt med skärpan och man får lite bättre ljusförhållanden med den här belysningen. (Lite av själva poängen med den, naturligtvis!:) Den här kommer nog att komma till mycken användning framöver!

(Utrustning: Pentax K5, Sigma 105:2,8 DG Macro, Dörr Ultra LED 80.)

Inlagt 2014-05-13 20:54 | Läst 1813 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Spindlar kan man inte få för många av.
Fina bilder. Man kanske skulle skaffa sig en sån där blixt
Marianne
Svar från Tovok 2014-05-13 21:10
Tack Marianne! :) Ja, jag har funderat rätt länge på en sådan, så slog jag till när Cyberphoto hade kampanj förra helgen. 599 spänn kostade den, det tyckte jag var överkomligt. (Att frakten sedan gick på nästan 150 spännär ju en helt annan femma, eller hur? :) /Tommy.
Oj så bra bilder det blev med den blixten - snyggt jobbat Tommy! // Sören
Svar från Tovok 2014-05-13 22:28
Tack för det Sören! Harebra! :) /Tommy.
Funkar ju riktigt bra, fina bilder! LO
Svar från Tovok 2014-05-13 23:19
Tack LO! :) /Tommy.
Första och andra bilden är kanon, mest för jag gillar poserna och du har verkligen satt skärpan snyggt på dem. Makro med blixt tål att jobbas med men det är ett krav ibland för att få till någon över huvud taget. När jag gick en makrokurs ägnade vi mycket tid åt att anpassa blixt och diffusorer.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2014-05-14 09:18
Tack Lena Kul att du gillade dem! Ja det är ju alltid ett jobb att lära sig nya prylar. Jag inser att jag kommer att behöva testa mycket framöver! Själv gillar jag den fjärde bilden bäst! :) /Tommy.