Bilden i främsta rummet!

Om detta med att göra en bok!

För ett år sedan, drygt, hade jag en utställning i Karbenning kyrka, "Vishetens gestalt". Utställningen bestod av bibeltexter som jag hade satt bild till utifrån bibelns vishetstexter. Alltsedan dess har jag tänkt att bilderna och texturvalet skulle göra sig bra i bokform. Och jag har pysslat och pysslat. Till slut var jag tillräckligt nöjd och väldigt nyfiken på hur det skulle bli när det var färdigt. Så jag skickade efter boken. I förrgår kom den!

Jag passade på att beställa en liten "kopia" av boken till rabatterat pris. Min fru blev stormförtjust! Jag själv är ju alldeles för självkritisk för att bli eld och lågor, men jag blir nog nöjd med tiden...! Här är länken till online-versionen av boken:

http://www.onskefoto.se/se-online-fotobok/5c3e1197-295e-4daf-9fd5-6fb54635ebdb?utm_campaign=SFB_widget

Idag fick jag en riktigt glad överraskning. Björn Thundal, välkänd här på Fs, kom förbi och hälsade på mig på mitt jobb. Jag bjöd in honom till detta för rätt länge sedan. Vi satt och pratade över en kopp kaffe, och det var jättetrevligt! :) Han hade med sig sin bok, "Hjärtats röst", som precis hade kommit från trycket. En riktigt fin bok med både bilder och texter av Björn själv, både vacker, djup och personlig. Tänk att få lämna ett sådant avtryck. Ett riktigt konstverk i livet, (kanske ett livsverk). Och jag fick köpa ett ex.  Tack, den kommer jag att leva länge på! (bilden är bara ett avfotograferat hörn av boken, lite skryt över att jag faktiskt äger ett exemplar! Hoppas Björn tycker att det är ok!:)

Inlagt 2015-08-27 20:46 | Läst 3498 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Att göra fotoböcker är kul. Tyvärr kunde jag inte se din via länken... Den verkade riktigt intressant...men det är ett riktigt bra sätt att spara minnen på....
Svar från Tovok 2015-08-27 21:35
Testa nu då! :) /Tommy.
Svar från Tovok 2015-08-28 20:42
Ja, det är roligt att få se sina bilder i det formatet, men ganska mycket jobb att göra dem. Men har man tid så! Hoppas att du var in å tittade på bilderna när jag hade fixat hela länken så att det fungerade! :) /Tommy.
En intressant bok som ligger vid soffan hemma
Jag bläddrar läser och tittar på bilderna i den till och från.
Svar från Tovok 2015-08-28 20:46
Ja, visst är det en fin bok Björn har gjort. Jag gissar att jag kommer att återvända till den lite nu och då jag också, MER än "bara" för inspiration, utan också för att få ta del av en annan människas universum! :) /Tommy.
Hej Tommy!

Länken funkar, markerade den och högerklickade.

Fina bilder och texter därtill.

Daniel
Svar från Tovok 2015-08-28 20:48
Tack Daniel roligt att du tyckte om dem! Ja, jag hade missat en massa bokstäver i länken från början, men rättade till det när Ingela påpekade det! :) /Tommy.
Hej Tommy och tack för den trevliga fikastunden! Har varit fram och tillbaka till Sthlm idag, så först nu sitter jag vid datorn igen. Började med att gå in och titta på din bok, jättefin är den! Fattade inte i går att du så precis fått den! Och du har alldeles rätt, vi har båda samma grundkänsla, förundran över en tillvaro, en existens som är så vacker och så rik! Ser inte hela omslaget, men första sidan ser fantastiskt snygg och smakfull ut! Fick ett riktigt ösregn neråt Hjälmaresund, men sen blev det bättre och idag Sthlm ToR 40 mil till men i strålande väder.
Bockar och tackar för dina vänliga ord om min bok!

Hälsningar och på återseende/ Björn T
Svar från Tovok 2015-08-28 20:57
Ja, det var ett riktigt litet guldkorn i vardagen när du tittade in, vilken tur att vi fick den möjligheten. Tack för det! :) Din bok är jättefin. (glöm inte att tala om hur jag betalar för den!!!) Jag har tittat i den både när jag kom hem igår och lite grann idag. Det är en bok jag kommer att återvända till för att se dina tankar och spegla dem mot mina, för nog tycker jag att vi har något gemensamt! :) Vi får se till att träffas igen, tycker jag! Vad gäller min lilla bok så har den bara ett enfärgat blått omslag i linnetyg, så den är det inte så mycket att säga om. Bilderna och texterna är ju det som är det viktiga och innehållet i själva boken! Ha det gott, hoppas vi ses! :) /Tommy.