Bilden i främsta rummet!

"Ransta nästa!"

Om man har åkt med tåget sträckan Sala-Västerås, eller Västerås-Sala, vilket ju många har gjort, så har man nog hört utropet "Ransta nästa!". Här bor det många människor och här jobbar många människor och här har många människor sina liv. Och, här stannar fortfarande tågen, (om det inte är något banarbete eller liknande!). I Ransta har man en av de coolaste bygdegårdarna jag känner till. Här har man nämligen tagit över det gamla stationshuset och inrymt gemenskapslokaler där! Det är jättemysigt i Ransta nästa bygdegård, (ja det heter faktiskt så!). I måndags var jag där och hade lite träff och aktiviteter med småbarn och deras föräldrar. Efter "Kom och lek" gick jag en liten runda och fotograferade det fina gula huset! :)

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

'

6.

****

7.

****

~Ransta 21 februari 2023~

****

Inlagt 2023-02-23 21:47 | Läst 1475 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det verkar fint i Ransta... Mycket stämningsfulla bilder.
Hälsningar Halina
Svar från Tovok 2023-02-24 19:44
Tack Halina! Jo, Ransta är trevligt! :) /Tommy.
Hej Tommy.
Härliga bilder på byggnader som jag uppfattar som typiska svenska.
Jag tittar just nu på den svenska serien här på dansk TV: "Det sitter i väggerna". superintressant med många gamla hantverkstips, men framförallt med många historiska berättelser om husen och området.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Tovok 2023-02-24 19:55
Tack Erik! Jo, det är nog så. Ransta är nog ett ganska typiskt svenskt samhälle och "Ransta nästa" är ju ett typiskt litet svenskt trähus. jag har också sett några avsnitt av "Det sitter i väggarna" och visst är det intressant och en riktig bra produktion! Jag får önska dej en riktigt fin helg! :) /Tommy.