Bilden i främsta rummet!

Så blev det vinter i Norberg igen.

Idag har det känts som om jag har tagit alla bilder från Norberg, flera gånger om... Nåja, här kommer en bunt till, men de är tagna idag!

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

6.

****

7.

****

8.

****

9.

****

10.

****

11.

****

12.

****

13.

****

14.

****

15.

****

16.

****

17.

****

~Norberg 10 januari 2021~

****

Inlagt 2021-01-10 21:47 | Läst 1599 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Du bor så pittoreskt där.
Jag skulle gärna vilja komma dit.
///Gun-Inger
Svar från Tovok 2021-01-11 20:08
Ja, det är fint i Norberg, alla årstider! :) Jag tror att du får ta dej en riktig semesterturné i Västmanland. Nu har jag tipsat dej om både Sala och Norberg på kort tid! Så gör det, tycker jag! :) /Tommy.
Bild 1 ger en glesbygds känsla! Kunde varit någonstans i Småland lika gärna.
/MA
Svar från Tovok 2021-01-11 20:13
Ja, såna motiv finns ju lite överallt i vårt avlånga land. Ändå så vill jag hävda att bilder ljuger lite, Det ligger fullt med hus runt omkring huset på bilden, (som f.ö. är arkitekten Ferdinand Bobergs barndomshem), och vår kära pizzeria "Storkiosken" ligger bara några tiotal meter bort! :) Tack för din kommentar Mats! :) /Tommy.
Alla tagna? Möjligen, men jag kände inte igen alla motiven och vinklarna. Väder och ljus betyder mycket! Jag brukar inte uppskatta lång slutartid och rinnande vatten, men bild 7 uppskattar jag lite extra!
Svar från Tovok 2021-01-11 20:22
Tack Måns! Du har så rätt så! Det var nog mest ett uttryck för att jag skulle vilja ha lite miljö-(Motiv-) ombyte, komma bort lite...! Man behöver det ibland. Kanske lite Gotland, kanske lite Norrköping, västkusten, norrland, Norge, Island, eller nåt annat... Tids nog, så blir det väl nån utflykt och lite nya bilder...! :) Roligt att du gillade bild 7. Jag brukar testa med lite långa slutartider, nu och då. Synd bara att den inte blev så skarp. Jag har ju den fula ovanan att gå ur på fotopromenad utan stativ och lyckades inte hålla kameran tillräckligt stadigt den här gången! :) /Tommy.
Men det blir ju annorlunda och vackert på ett annat sätt när det är snö på allt. De röda husen gör sej otroligt bra i det vita landskapet och ett extra plus för bild sju med det strömmande vattnet.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2021-01-11 20:31
Ja, det blir lite annorlunda, både ljus och färg när det kommer snö, det kan jag hålla med om. Men jag tycker att jag liksom har tagit de här bilderna redan, Jag vet att det aldrig blir exakt lika, men ändå. Jag längtar väl bort lite, till lite nytt, lite inspiration... men det kommer väl tid för det också, antar jag. Roligt att du tyckte om mina bilder, synd bara att den inte blev helt skarp, men det är för jobbigt att släpa med sig stativ, men jag kanske måste göra det nån gång! :) /Tommy.
Tack för promenaden. Falu rödfärg mot snö gör sig. Fint valda utsnitt. Har du någon bild som gör kommunalhuset rättvisa?
/Eric
Svar från Tovok 2021-01-11 20:54
Tack för det Eric, roligt att du tyckte om mina bilder! Nej jag tror inte jag har några rikitgt vettiga bilder av kommunhuset. Det är ju en ganska stor byggnad som ligger lite "trångt" till så det är lite svårt att få till, tycker jag. Jag gjorde ett inlägg i bloggen om kommunhuset i april 2014, men som vanligt har jag mest snöat in på detaljer:

https://www.fotosidan.se/blogs/tommysbloggosfar/kommunhuset-i-norberg.htm

Men här har du några fler exempel från min blogg:

https://www.fotosidan.se/blogs/tommysbloggosfar/igar-hade-jag-en-moody-fotopromenad.htm

https://www.fotosidan.se/blogs/tommysbloggosfar/slaskbilder.htm

https://www.fotosidan.se/blogs/tommysbloggosfar/forsta-advent-en-ljus-dag.htm

https://www.fotosidan.se/blogs/tommysbloggosfar/nu-tandas-ater-ljusen-i-var.htm

https://www.fotosidan.se/blogs/tommysbloggosfar/gravadersskymning-i-var-lilla-by.htm

https://www.fotosidan.se/blogs/tommysbloggosfar/vackra-dramatiska-moln.htm

https://www.fotosidan.se/blogs/tommysbloggosfar/en-sommarkvall-i-norberg.htm
ericborgstrom 2021-01-11 22:16
Tommy, stort tack för utförligt svar. Många fina bilder. Ert kommunhus tycker jag i all sin betong illustrerar vårt tids välfärd kontra fattigsverige i falurött. Måste varit många diskussioner inför byggandet av det huset. /Eric
Fin serie! Och snön gör mycket för att renodla motiven. Du blir nog aldrig färdig med att dokumentera samhället, så är det. Mvh Mats
Svar från Tovok 2021-01-11 20:56
Tack för det Mats! Nej du har nog rätt, helt färdig blir man nog aldrig. Men man kan ju längta efter lite "ny" inspiration ibland...! :) /Tommy.
Många fina bilder här.
Plåta på du bara. Med såna fantastiska omgivningar är det inget att skämmas för om det blir en bild för mycket.

Hälsningar Jörgen
Svar från Tovok 2021-01-11 20:58
Tack Jörgen, roligt att du tyckte om mina bilder! Nej, skäms gör jag nog inte, mest lite trött på mig själv och på utebliven inspiration, kanske. Sen tycker jag inte om vintern, faktiskt! :) /Tommy.