Bilden i främsta rummet!

Sent, men ändå en början!

Jag vill i alla fall börja året med en tillbakablick på fotoåret som gått. I det första inlägget för 2011 lade jag fram några önskningar och/eller målsättningar för året. Hur har det gått?

190 inlägg har det blivit i bloggen under 2011, och tidvis har det känts som om den varit välbesökt. Framför allt har det varit både roligt och utvecklande att fotoblogga. Inte minst leder det till ett snabbare arbetsflöde och en större vana att bedöma var som är bra och mindre bra bland mina egna bilder.

Samtalet som förs här på Fs är dessutom både lärorikt, utvecklande, socialt och roligt. Tack, alla vänner för det!

Mina fotodrömmar för 2011:

 

1) Blogga åtminstone någon gång varje månad.

Tja, jag trodde definitivt inte att jag skulle vara så flitig med bloggandet och jag har hållit i bloggandet ända in i december, och som sagt 190 inlägg tycker jag känns som ganska så mycket. I slutet av maj dog min mamma, så under juni hade jag ingen lust att blogga, (det blev inte så mycket fotograferat heller för den delen).

 Däremot kompenserade jag detta genom att lägga in några fototillfällen som jag ville skulle finnas med i bloggen. Slutet av året tillbringades i en annan del av världen. Därför har det inte blivit något inlägg sedan 4 december. Men i det stora hela tycker jag att bloggen väl representerar fotoåret 2011.

2) Förverkliga någon av mina idéer till fotoprojekt som nu endast existerar i mitt huvud!

Det här är min riktiga akilleshäl i livet, att jag har så himla svårt att komma till avslut. En del beror säkert på att jag är lite för flummig och har svårt att konkretisera och avgränsa mina idéer, de har en tendens att fortsätta växa i all evighet. Till viss del har det stannat av pga. begränsade resurser. T.ex. skulle jag kunna och vilja ställa ut mina bilder från verket i Avesta, ”om dessa väggar kunde tala”, http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=303654.

    

Eller för all del, ”Bohuslän - granit och saltvatten”, http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=316641 .

    

Men framkallning kostar och så måste man ha modet att fråga någon om man får ställa ut. Blyghet är alltid ett handikapp i fotosammanhang. Jag har dock haft ett par mindre utställningar och bildvisningar på jobbet, men det kunde varit mer.

3) Bli publicerad i någon "riktig" fototidning.

Det här skrev jag ner mera som en dröm, en from förhoppning som jag har längtat efter länge, men inte trott skulle så in. Men så i somras köpte jag FOTO mest som lite förströelse under semestern. Jag hade nästan glömt bort att jag skickade in en bild någon månad tidigare, så det blev en riktigt kul överraskning att se sin bild i tidningen. I övrigt har jag fått bilder publicerade både i Kyrkans tidning och Avesta tidning. Det är ju alltid lika roligt att se sina bilder i tryck! 

Tre flugor i en smäll

4) Få och genomföra ett fotouppdrag.

Nja, hittills har det varit tunnsått med uppdrag. Det enda som har liknat ett uppdrag under 2011 var en arbetskamrat som skulle ha ett föredrag om Folkärna kyrka och behövde bilder till det. Bilderna tyckte jag blev bra i alla fall! http://www.fotosidan.se/gallery/view.htm?ID=302587. Jag tycker dessutom att bilderna skulle göra sig ganska bra i bokform. ;-) 

   

Dock hann det inte gå långt in på 2012 förrän jag fick det som känns som mitt första uppdrag. Den 15 januari fotograferade jag prästvigningen i Västerås domkyrka. Visserligen inte ett betalt uppdrag, (en kompis som vigdes), men det kändes stort, officiellt och viktigt. Bilder kommer!

Så till fotodrömmarna och de höga ambitionerna inför året 2012. De målsättningar jag hade inför 2011 är fortfarande aktuella och viktiga för mig. Där för vill jag:

1) Blogga åtminstone någon gång i månaden.

2) Få och genomföra ytterligare uppdrag, (gärna ett betalt sådant!:)

3) Få någon bild publicerad i en fototidning och andra publikationer.

4) Genomföra eller delta i någon fotoutställning.

5) Börja fotoklubba, dvs. gå med i någon av närområdets fotoklubbar!

Det visade sig att det var ganska nyttigt att skriva ned sina målsättningar på det här sättet. Jag har läst dem flera gånger under året som gått, och nu kunnat göra bokslut för 2011. Få se om fotoåret 2012 blir lika spännande.

Pax et bonum! //Tommy.

Inlagt 2012-01-19 11:12 | Läst 2556 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Välkommen tillbaka på det nya året då :-)
Många fina bilder du visar upp.
Hälsar /Claes
Svar från Tovok   2012-01-19 15:03
Tack Claes, mest gammal skåpmat. Det blir lätt så när man tittar tillbaka! :) /Tommy.
Hej Tommy! Lycka till....
mvh Rolf
Svar från Tovok   2012-01-20 10:09
Hej Rolf, och tack så mycket!! :) /Tommy.
Drömmar och målsättningar är bra samt att ta en tillbakablick. Sen blir det som det blir ändå. :-) Fina stämningsfulla bilder.
//Ewa
Svar från Tovok   2012-01-20 10:10
Så äre! Så blire! :)) Tack så mycket, Evva! /Tommy.
Flag Counter

Innehållskategorier