Bilden i främsta rummet!

Skriften...

...från en tid då (det tryckta) ordet var riktigt dyrbart!

1. 

2. 

3. 

4. 

5.

6. 

7. 

Inlagt 2019-08-30 20:06 | Läst 361 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina närbilder på Karl XII Bibel! Och härligt att se det vackra typsnittet från Josua bok kapitel 17. I Bild 3 och 7 är Bibeln låst. Och tyvärr är det så i många människors liv också idag. Om de bara visste att Bibeln är Guds heliga Ord!
Svar från Tovok   2019-08-31 19:30
Tack Ragnar! Jag tyckte att det fanns något mångbottnat i den gamla Bibeln. Just att den är så påkostad. Den är ju ett otroligt vackert föremål, som sådant. Vilket hantverk bara att framställa en sådan bok i början på 1700-talet. materialen, papperet, lädret, silvret, trycket, typsnittet och trycksvärtan. Närmare vår egen tid blir ju boken var man egendom, så även Bibeln. Och det är ju en del av demokratins historia, förmodligen den viktigaste. Men sen blev det inflation i de många orden. Ingenting är så viktigt att det trycks i läderband längre... och nuförtiden kan man fundera över bokens framtid... och de många oden... Men, Ordet är, som det var i begynnelsen...! :) Lite så funderade jag omkring en gammal Bibel! :) /Tommy.
light   2019-09-01 07:33
Du har så rätt. I dag är det inte vackra läderband längre, utan själlösa ettor och nollor i en oändlig rad. Nåväl, bara budskapet lever vidare så ...