Bilden i främsta rummet!

Sommarens resa till Nora. Mina senaste bilder från Nora kyrka.

Jag brukar ofta(st) besöka kyrkan i Nora när vi är där om det är öppet och det inte är något speciellt som försiggår där just då. Jag gjorde mitt första år som präst i Nora så Nora kyrka är väldigt speciell för mig. Kul att prata med en "gammal" arbetskamrat från den tiden dessutom. Det här blev bilderna jag fick med mig.

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

Här celebrerade (firade) jag min första mässa (prima missa) (Mässa = Gudstjänst med nattvard)! (Det kyrkliga "Fikonspråket" bjuder jag på! :)

****

6.

****

7.

****

8.

****

9.

****

10.

****

Som att komma hem till en god gammal vän!

****

~Nora 14 augusti 2023~

****

Inlagt 2023-08-18 15:50 | Läst 1073 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
En ovanligt vacker kyrka med färg och väggmålningar, sällsynt fin.
Svar från Tovok 2023-08-19 21:38
Ja, jag tycker också att Nora kyrka är en ovanligt vacker kyrka, (även om det finns många!:) Tack för din kommentar Stefan! :) /Tommy.
Så fina färger det är i Nora kyrka och upplevelsen blir verkligen annorlunda beroende på var bilderna är tagna. Mycket fint gjort hela inlägget, kanske för att det är en plats som du känner så väl.
Hälsningar Lena
Svar från Tovok 2023-08-19 21:46
Tack för fin kommentar Lena! Det är väl så med det som man tycker om och har en relation till så kan det bli speciella bilder, som när man fotograferar en vän eller nån i familjen, eller så... Jag tycker ofta att kyrkor har olika rum i rummet, beroende på rummets storlek och de olika platsernas funktion, (t.ex. orgeln, predikstolen, dopfunten, stora och lilla altaret. I många kyrkor har man ju dessutom inrett flera olika rum i rummet. (Här finns det ju ett mindre kapell bakom högaltaret (bild 5 och åtta). I Uppsala domkyrka har du ju många såna exempel...! :) /Tommy.