Bilden i främsta rummet!

Sommarutflykt till Furuvik

Så har vi varit vid ett av våra sommarfavoritutflyktsmål, Furuviksparken utanför Gävle. Vi har varit där många gånger med barnen nu, och jag tycker att parken växer med oss. Det är jättemysigt att gå omkring där. Det  är så lagom stort och varierat.  På grund av Coronan var man tvungen att förboka allt innan man kom dit. För de små är karusellerna och godiset viktigast. Men för en tonåring och för mig som vuxen gubbe finns det också mycket intressant att titta på och lära sig av. Och MASSOR att fotografera! :)

****

1.

Jag skulle aldrig utsätta mig för nånting dylikt...!

****

2.

Vi lyckas tydligen pricka in dagar när solen lyser som allra starkast när vi åker till Furuvik!

****

3.

Var är schimpanserna?

****

4.

Där är schimpanserna!

****

5.

****

6.

****

7.

****

8.

****

9.

****

10.

Lejontamarin, tror jag den heter. (Nej, jag tänker inte artbestämma alla djuren i den här bloggen!) Det ljusa i hörnet är nätet som reflekterar nätet till buren.

****

11.

Fin, tycker jag! :)

****

12.

Bredvid bor lemurerna. De är iallafall roligast och coolast parken, tycker jag! Och man kommer riktigt nära...

****

13.

****

14.

****

15.

****

16.

Sen finns det förstås andra med hög svansföring.

****

17.

****

18.

****

19.

****

20.

Den här Linderödsgrisen hade blivit ordentligt omborstad av två sommarjobbande(?) tjejer. Den såg så himla nöjd och tillfreds ut! :)

****

21.

Så vad gör man då om man är gris? Inte trynar man inte...!

****

22.

Man bökar runt lite, förstås! :)

****

23.

****

24.

****

25.

****

26.

Några vitkindade gäss gick och betade. jag tyckte inte att de verkade "passa in" i djurparken där de gick. Kanske hade de flugit dit utifrån, men vad vet jag?! :)

****

27.

Nandun är iallafall ingen inhemsk fågel! (I Sverige, alltså!)

****

28.

****

29.

****

30.

En liten skymt av havet.

****

31.

Så prasslade det till i Buskaget bredvid och den här lilla lövsångaren(?) tittade fram med en långbent spindel i näbben. Den var ingen utställningsfågel iallafall! :)

****

32.

Medan ersen av familjen badade satt jag och tittade på blomsterkompositionerna och summerade dagen, en riktigt fin heldag i Furuviksparken!

Tack för det! :)

****

(Jag funderar på att lägga ut några av bilderna på Insta. Det är så sällan jag gör det, men några av de här bilderna skulle va kul att se om man får några reaktioner på!) :)

****

Inlagt 2021-07-31 22:03 | Läst 1288 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Mycket trevligt, Vad använder du för kamera och Optik?
Svar från Tovok 2021-08-09 08:09
Tack för kommentaren Michael! :) Jag använder en Olympus Om-d E-M 1II. Till de flesta av de här bilderna har jag använt telezoomen Olympus M.Zuiko Digital ED 75.300 f4,8-6,7II. (motsv. brännvidd 150-600 FF.) Bilderna 1-3 och 32 är tagna med det objektiv som mest sitter på, Olympus M.Zuiko Digital ED 12-100 f4 IS PRO (24-200 FF). :) Hälsn. /Tommy.