Bilden i främsta rummet!

Storlommen i Västanfors.

Idag gick jag ner den lilla stigen vid Lövparkens trädgård mot järnvägen istället för att gå till hembygdsgården. Den är iallafall stängd just nu. När jag passerat under järnvägsbron såg jag den, Storlommen! :)

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

Det var först efter ett tag som jag upptäckte att det var ett par...! :)

5.

Sen tyckte de nog att jag var alltför påträngande, för sen såg jag dem inte mer...

****

Inlagt 2020-04-25 19:21 | Läst 908 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fina bilder! Den är verkligen en vacker fågel storlommen!

MvH
Johnny
Svar från Tovok 2020-04-26 21:58
Tack Johnny! Ja Storlommen är en fin fågel! :) /Tommy.
Superfina bilder på Storlommarna här! Det är en extra vacker fågel, stor också ser man om man råkar komma dom nära.. Och ett underbart ödsligt vildmarksläte.. kanske är det den vackraste sjöfågeln om man frågar mig!
Hälsn!
Svar från Tovok 2020-04-26 22:00
Tack Jan, så roligt att du uppskattar mina bilder! Det är en mäktig känsla att studera storlommen. Den gör intryck! :) /Tommy.
Jättefina bilder på storlommen! Instämmer med Jan, är kanske den mest eleganta av alla sjöfåglar med sina diskreta svartvittgrå färger och den eleganta spolformen. Tycker att den blivit vanligare, brukar se den i Korsheden då och då men också här i Finspång, hälsningat/ Björn
Svar från Tovok 2020-04-26 22:04
Tack Björn! Ja, storlommen är verkligen fin, med sin lite "grafiska" utseende, med allt det svartvitgråa! Den blev ganska läcker på bilderna tycker jag med den "gropiga" gråa sjön! :) /Tommy.