Bilden i främsta rummet!

Svartvita vinterbilder från Norberg med omnejd...

1. Prästgården i Karbenning med kyrkan bakom

2. Väg 256 vid Örbäck.

3. 

4. Hästbäck.

5. Kyrkan i centrala Norberg.

6. Sen "snöade jag in" på grindar en stund! :)

7. 

8. Och en kyrkport. 

Några bilder av hur min omvärld tog sig ut i tisdags, i svartvit tappning.

Inlagt 2017-12-16 19:09 | Läst 877 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Grindar betyder nåt! Sexan är ju jättefin. Sjuan behöver hjälp. Jag lagade våran grind för några år sen. Det gick att komma långt med att bara laga själv med att byta, skarva i och måla, men en ruttnande stolpe behövde bytas av fackman.

(Har du kollat bloggen Hugget i sten från Uppsala domkyrka? Två stycken hittills. Medeltida kapitäler oerhört fint skulpterade med olika motiv och bra fotat också.)
Svar från Tovok   2017-12-18 19:25
Ja, grindar betyder nåt, absolut! Grinden är ju en klassisk symbol för att man går från en plats till en annan, från ett tillstånd till ett annat, en passage. Samtidigt är det ju grinden som avgränsar och stänger till. Själv har jag ingen grind som behöver ses till! :) Tack för din kommentar Måns! Tack för bloggtipset, det ska jag kolla in när jag får möjlighet! :) /Tommy.
Fint med svartvita bilder. Norberg verkar värt att upptäcka.
Svar från Tovok   2017-12-18 19:26
Tack Mats! Ja, Norberg är väl värt ett besök! :) /Tommy.
Vinter passar bra i svartvitt. Fina bilder.
Svar från Tovok   2017-12-18 19:31
Ja, ibland tycker jag nästan att världen är svartvit under vintern, än värre när den är grå... Men fotografiskt blir det snyggt! :) Tack för din kommentar Thomas! :) /Tommy.
Jättefin svv serie! Konstaterar också och återigen att prästgårdarna ofta är väldigt vackra byggnader, dessutom ofta fint belägna. Inte så konstigt förstås eftersom kyrkornas placering naturligtvis är väl genomtänkta och prästgårdarna brukar ligga i närheten. / Björn T
Svar från Tovok   2017-12-18 19:38
Tack Björn! Ja, prästgårdarna är ju väldigt speciella byggnader. En del har ju stått där i århundraden. På många ställen, på landet, t.ex. har de ju varit det enda officiella byggnaderna och fungerat som församlingshem och expedition, förutom att de har varit tjänsteboställen för prästerna. Numera är de flesta sålda och i privat ägo, som Karbennings prästgård på bilden. Jag bodde i Transtrands prästgård under ett knappt år, och jag kan säga att det är väldigt speciellt att bo så... (på gott och ont!) :) /Tommy.
2018-03-07 21:53   Jan Hellgren
Fin bild på vår gamla Prästgård! Tack för att du tog den Tovok! mvh / Jan&Jessica
Flag Counter

Innehållskategorier