Bilden i främsta rummet!

"Tyska kyrkan"

Ja, när man ser en sån skylt vid vägen "mitt i ingenstans", då måste man ju bara svänga av och kolla! Några kilometer längre fram hittade jag den här skylten.

Jag visste inte alls vad jag skulle förvänta mig, men någon kyrkobyggnad här har jag aldrig hört talas om, så det förväntade jag mig inte.

Men jag var hela tiden på väg att vända om på den lilla promenaden i skogen, men såg ändå några fina skogsdetaljer i dag också!

Så fick jag syn på skylten bland grenarna, där måste det vara!

Så var det!

Ingång.

Kyrkporten.

Jag böjde mig in, det var rätt trångt där, men det fanns ju till och med en "kyrkbänk" i kyrksal, måhända av något senare datum.

Exteriör.

Omgivningarna...

Kyrkogården, kanske rentav!

Inlagt 2015-08-13 22:55 | Läst 4412 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Om du botaniserar i västra Värmland någon gång rekommenderar jag dig att ta en titt på Hälle Kyrka i Eda kommun, en naturgrotta som används som kyrka i ett mycket naturskönt område. :)
-affe
Svar från Tovok 2015-08-14 23:51
Det borde jag ju naturligtvis göra, för Värmland är i stort sett helt outforskat område för mig, jag skäms lite faktiskt för det. Men nån gång kanske det blir av. Tack för tipset! :) /Tommy.
2015-08-14 09:14   Hans Klinga
Ett trevligt reportage av dig. Är bara nyfiken på var denna naturens kyrka finns ? Ovanför Färna finns det en sjö med namnet Råsen. Är dammen och kyrkan i trakten ?
Svar från Tovok 2015-08-14 23:58
Tack Hans! Jag vet inte vad sjön heter, men det låg en sjö bara något hundratal meter längre bort? Det borde ju vara Råsendammen som det talas om på skylten. Om du åker från Gunnilbokorset mot Västerås så ligger avtagsvägen på vänster sida, efter Herrgården (tror jag). Det ÄR faktiskt skyltat "tyska kyrkan". Det var det som gjorde mig nyfiken! :) /Tommy.
Hans Kinga 2015-08-15 09:51
Tack för din info ang. den tyska kyrkan. Är mycket i denna trakt letandes efter bla. det tretåiga hackspettet som häckat här. Har även fotat bävrar i trakten. Skylten som du upptäckte måste vara ganska ny. Önskar dig en fin fortsättning på sensommaren.
2015-09-30 18:55   Marita
Har passerat skylten några gånger i år på väg till landet i Kpbg...undrat om "kyrkan".Tack för infon.Intressant!
2017-07-19 10:46   Sara Alevid Van Zee
Tack för infon!!! Dit körde jag och min väninnna Maud lördagen den 15 juli 2017 i vad som tycktes vara en oändlighet. Tre kilometer började kännas som minst tre mil.....Vi såg den första rondellen med en liten ynklig skylt men såg inte texten......Vi fortsatte genom urskogen med nedfallna och döda träd.......Det var åska i luften och regn..... Vi var så oerhört tacksamma när vi nådde fram till den sista återvändsrondellen och kunde köra tillbaka igen till verkligheten.....Men någon tysk kyrka såg vi aldrig. Hade väntat oss Kölnerdomen eller något liknande. Dåligt med mötesplatser på grusvägen för den händelse att någon annan hade fått för sig att leta efter Tyska Kyrkan samtidigt med oss....Om vi hade sett texten på en lilla skylten i första rondellen skulle vi väl inte ha vågat att ge oss in i skogen......Men tack vare dina bilder vet vi nu hur kyrkan ser ut.....Vilket äventyr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Svar från Tovok 2017-07-19 22:13
Tack Sara för en kul berättelse och roligt att jag kunde bidra! (Men hur kunde du hitta ett två år gammalt blogginlägg???!!!) :) /Tommy.
Sara Alevid Van Zee 2017-07-20 15:03
Hej Tommy! Så roligt att du kunnat läsa mitt inlägg! Jag googlade på Tyska kyrkan Färna och då fann jag ditt inlägg som du skrev för två år sedan ("Tyska Kyrkan"-Fotosidan). Har just på datorn visat allt för väninnan Maud och då upptäckte jag att du hade skickat ett svar. Maud verkade måttligt imponerad av den ståtliga kyrkbänken i kyrksalen men jag tycker den är ganska fin fast det kan ju vara risk för träsmak där bak om predikan blir alltför långrandig. Hur som helst så minns såväl Maud som jag turen i urskogen med en blandning av skräck och förtjusning.