Bilden i främsta rummet!

-Vad fotograferar du då? -Just nu fotar jag träd. -Träd..?!!?

Ja, lite udda är man nog allt! ;) Fast egentligen var det nog mest vårljuset jag blev lite kär i, inte bara träden!

****

1.

****

2.

****

3.

****

4.

****

5.

****

~Norberg 1 mars 2021~

****

Inlagt 2021-03-02 21:23 | Läst 422 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Tommy! Jag störs ofta i min kreativitet ute i naturen när nån person ser mej med kameran när jag håller på att fota ett för utomstående obegripligt motiv....Det skulle kunna vara t ex TRÄD!

Kameran väcker i och för sig mer uppmärksamhet om det är den avancerade systemkameran på stativ etc., än om man kröker ryggen bakåt med grepp om mobilen...för att inte tala om att komma med retrokameran Linhof Technika! Visst kan jag tala om vad jag gör, vad det är för kamera, men inspirationen och koncentrationen kanske jag förlorar just då! Gör du?

Ett annat spörsmål: hur gör du för att få dina bilder i bloggen i ”rätt” ordning enl din önskan? Laddar upp en och en bild? Jag laddade upp 15 bilder i ett svep nyligen, och kunde svårligen få dom i rätt ordning, trots att jag numrerat bildfilerna särskilt för det...t ex ”motivet” 01.jpg, ”motivet” 02.jpg osv....

Senast fick jag acceptera annan ordning men fick numrera om bilderna en och en för att få rätt bildtitel på rätt plats. Varpå bilderna visas huller om buller! Se min Glashytteblogg nyligen här på Fs. Jag hade väl kunnat undvika detta genom att inte ladda upp alla bilderna i en batch samtidigt, utan gjort det en och en. Långsamt och tidsödande tråkigt...!
mvh
/B
PS. Ja visst är vårljuset härligt! Efterlängtat, värmande och livgivande! Bra fångat! DS.
Svar från Tovok 2021-03-03 21:33
Hej Börje och tack för en rolig och inspirerande kommentar! :) Jag är ofta rätt mycket i min ensamhet när jag plåtar så det blir inte så många kommentarer ute i fält. Det här var ändå något av ett undantag. Min lilla Olympus väcker dessutom inte SÅ mycket uppmärksamhet, tycker jag iallafall! Stativ använder jag i stort sett aldrig, det skulle vara för jobbigt att släpa runt på, tycker jag, och min fotostil har blivit att jag inte använder det. Iofs kunde man kanske köpa ett lättare stativ, men de är ju ganska dyra och jag kommer inte att prioritera det än på länge, men visst vore det "nice" med en storformat, eller för all del en mellanformat nån gång, då skulle det bli aktuellt med stativ. Seb var det det där med bilduppladdning här på Fs... Det känns allt mer som ett lotteri, "Life is like a box of Chocolates...You never know what you gonna get" som Forrest Gump säger. Det blir nästan aldrig som jag vill ha det! Ibland döper jag om en bild innan jag laddar upp så att den ska ligga först och hamna som den puffbild jag vill ha, men det är inte så ofta. Just nu har jag dessutom både en dator och en uppladdning som laggar mer än lovligt. Så till det här inlägget så kom det med två bilder från det förra med i uppladdningen. Jag försökte radera dem sedan. Men det gick inte! Så då struntade jag i det, för jag ville inte börja om från början. Därför blev det lite konstigt. Spelar inte så stor roll i det stora hela, men bildhanteringen här i bloggen på Fs kunde vara både enklare och bättre, det tycker jag med! :) Nu ser jag fram emot många ljusa och behagliga dagar med massor av fototillfällen. :) /Tommy.
Canalog 2021-03-04 18:06
Hej igen Tommy...
När du kommer nästa gång till Ängelsbergs Bruk, kolla efter mitt tappade objektivlock...
På vänster sida av uppfartsvägen mot den vita herrgårdsbyggnaden kan det nog ha varit som jag tappade locket - ett svart plastlock typ Canon FD med texten Canon på framsidan...
Antagligen på våren 1992...
Eftersom locket var ju av plast så det borde ha klarat sig!
Ser fram emot dina kommande bloggar - ha det bra!
/B
Fin "rumskänsla"! Fastnar själv ofta för den här typen av motiv. 2 och 3 sticker ut lite extra.

Ang ordningsföljden på bilder: verkar nästan som FS:s högre makter VILL ha in ett slumpelement, vad det nu ska vara bra för. Har själv gett upp och lägger in en bild i taget (när jag nån enda gång bloggar...). Långsamt och jobbigt, som Börje påpekar!
Svar från Tovok 2021-03-03 21:48
Tack Per för en fin kommentar! :) Ja träden skapar en speciell rumslighet, jag tror att det är därför vi uppskattar att umgås med dem! Roligt att du uppskattar mina bilder dessutom. Vad gäller uppladdningen så gav jag ett långt och invecklat svar till Börje. Jag laddar alltid upp mina bilder i klump... och så blir det som det blir...! Man kan väl sammanfatta det med att det finns förbättringspotential på den punkten, Fs! :) /Tommy.