Bilden i främsta rummet!

Västerås från Notudden, snyggt inramat av grönskan...

1. 

2. 

3. 

(Ja, jag vet att den här bilden är lite "off-topic", men den är ju tagen vid detta tillfälle! Dessutom är det ju bra att bryta av med något annorlunda mitt i enformigheten! :)

4. 

5. 

Inlagt 2018-08-12 18:45 | Läst 1706 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ser fint ut! Har under min aktiva tid varit ganska ofta i V-s men eftersom staden inte ligger längre bort från Finspång än att jag åkte fram och tillbaka över dagen känner jag stan dåligt! På den tiden var schemat alltid tight Var ligger fyren Svenska Björn när den inte är i Västerås? I Mälaren eller ute i Östersjön?/ Björn T
Svar från Tovok 2018-08-14 20:27
Tack Björn! Ja, Västerås har sina fina sidor... Som Måns redan har talat om för dig så ligger Svenska Björn i Västerås för gott, (vad man kan veta just nu, eller hur? :) Skeppet tjänstgjorde på Ålands hav fram till 1968 då den ersattes av en fast fyr, har jag lyckats googla mig till! Den är ganska iögonfallande där de ligger i alla fall, eller hur? :) /Tommy.
Fyrskeppet mitt i prick! Första bilden blev särskilt fin.

(Jag har för mig men utan att veta att Svenska Björn fyrskepp nu är museifartyg stationerat i Västerås.)

Sen blir det mindre kul för mig som inte uppskattar dagens byggande. Inte ditt fel Tommy, det är antingen mitt fel som inte begriper eller beställare och kommun som inte begriper.
Svar från Tovok 2018-08-14 20:33
Tack Måns! Jag kan hålla med dej om både det ena och det andra. Svenska Björn är fin och gör sig bra på bild, medan den nutida bostadsbebyggelsen som breder ut sig över främst våra större städer är rätt trist och ser likadan överallt. I Västerås så breder de dessutom ut sig längs stränderna, så snart täcker de hela skylinen. Lite tråkigt tycker jag! Sen finns det undantag. Här och var ser man några fina hus. T.ex. har jag sett lägenhetshus med träfasad, eller med fina tegelfasader, undantag vad det tycks, men de finns i alla fall! Hälsn. /Tommy.