Bilden i främsta rummet!

Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning...

Och Josef, som genom sin härkomst hörde till Davids hus, begav sig från Nasaret i Galileen upp till Judeen, till Davids stad Betlehem, för att skattskriva sig tillsammans med Maria, sin trolovade, som väntade sitt barn.

Medan de befann sig där var tiden inne för henne att föda, och hon födde sin son, den förstfödde. Hon lindade honom och lade honom i en krubba, eftersom det inte fanns plats för dem inne i härbärget.

I samma trakt låg några herdar ute och vaktade sin hjord om natten.

De skyndade i väg och fann Maria och Josef och det nyfödda barnet som låg i krubban.

Maria tog allt detta till sitt hjärta och begrundade det.

När Jesus hade fötts i Betlehem i Judeen på kung Herodes tid kom några österländska stjärntydare till Jerusalem och frågade: ”Var finns judarnas nyfödde kung? Vi har sett hans stjärna gå upp och kommer för att hylla honom.”

De gick in i huset, och där fann de barnet och Maria, hans mor, och föll ner och hyllade honom. De öppnade sina kistor och räckte fram gåvor: guld och rökelse och myrra. I en dröm blev de sedan tillsagda att inte återvända till Herodes, och de tog en annan väg hem till sitt land.

Stycken ur Evangeliet om Jesu födelse hämtat från Lukasevangeliet, kapitel 2 och Matteusevangeliet, kapitel 2. Foton av Norbergs kyrkas Julkrubba.

GOD JUL! :)

Inlagt 2018-12-25 18:00 | Läst 2370 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ja, det där är verkligen en god jul!
Svar från Tovok 2018-12-26 20:33
Just det! :) /Tommy.