Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Tipsa oss om evenemang!
Söktext
Region
Datum


Ting i collage - Erika Pekkari

30 augusti - 18 oktober, VOL Fotografagentur, Stockholm

Utställningen är ett hommage till vardagen, ett igenkännande och ett upphöjande av det vanliga, från det dekorativa, kitchiga och alldagliga till det som inte alltid ges utrymme. Collagen är sammansatta av utrensade ting från det senaste decenniernas produktion funna i dagen Sverige.

Da Capo- Sverige i tiden 1997 - 2007

19 september - 11 november, Fotomuseet, Sundsvall

Fotomuseet i Sundsvall visar utställningen "Da Capo - de första tio åren" av tidningen Dagen Arbetes historia i bild. Fotografier och projekt av bla Lars Tunbjörk, Kent Klich, Nina Korhonen, Tora Mårtens, JH Engström och fler

Androgynous Portraits 2004 – 2007 - Sophie Mörner

29 september - 20 oktober, Restaurang och bar Riche, Lilla Baren, Stockholm

Utställningen Androgyna Porträtt 2004-2007 av Sophie Mörner visas i Lilla Baren på restaurang Riche i Stockholm. Utställningen är ett inslag i den queerfeministiska filmfestival som föreningen Idyll anordnar. Sophie Mörners bilder beskrivs som "utforskande och ifrågasättande av våra förväntningar och begär".

Vårat vapen heter solidaritet – Robert Karlsson

16 september - 4 november, Östergötlands länsmuseum, Linköping

Under perioden 16 september – 4 november visar Robert Karlsson fotografier från Pekings och Stockholms tunnelbana. Utställningens titel – Vårat vapen heter solidaritet – är lånad från ett av Olof Palmes tal.

Hemlikt - Fredrik Sjöberg

7 oktober - 28 oktober, galleri ikon, Stockholm

Vad är ett hem? Hur upplevs en människa av dess plats och de objekt som
omger dem? Hur påverkar de personen? I utställningen Hemlikt återvänder fotograf Fredrik Sjöberg till sin uppväxt i Kungsbacka.

Konstsalonger 2007 i Älmhult, Alvesta och Ljungby

5 oktober - 14 oktober, Älmhult, Alvesta, Ljungby

Konstsalongerna är ett unikt samarbete mellan Alvesta, Ljungby, Älmhult konstföreningar och kultur- och fritidsförvaltningarna i de respektive kommunerna. Genom konstsalongerna vill vi upptäcka konstnärer, blanda konstarter och uppmärksamma konsten i området.

Från trakterna deltar ca 30 konstnärer, varav flera är fotografer.
Titta vidare under länken för utförligt program, utställningsplatser, etc.

Två fotografer - Lotta Holmgren och Jimmy Fransson

5 oktober - 2 november, Åkersberga bibliotek, Åkersberga

Lotta Holmgren och Jimmy Fransson ställer ut sina fotografier på Åkersberga Bibliotek.

Colombia - Reportrar utan gränser

7 oktober - 2 november, Galleri Kontrast, Stockholm

En tredjedel av världens befolkning lever i länder som saknar pressfrihet. Trenden är tydlig, respekten för mediernas opartiskhet minskar och våldet mot journalister ökar. Colombia är klassat som ett av de farligaste länderna för journalister att arbeta i. Mord, kidnappningar och hot är en del av reportrarnas vardag. Nu visar Galleri Kontrast utställningen Colombia av Reportrar utan gränser-Sverige.

Leva här

6 oktober - 4 november, Frölunda kulturhus,Göteborg

Människor i Bottna och Svenneby. En fotoutställning om en ovanlig glesbygd. Medverkande fotografer: Claes-Göran Svantesson, Agneta Ekman Wingate och Tomas Eriksson.

Fotografi: nu 2007

4 oktober - 10 november, Centrum för fotografi, Stockholm

Utställning med fotograferna: Sara Appelgren, Johan Bergström, Snezana Vucetic Bohm, Anna Bokström, Hannah Goldstein, Helga Härenstam, Cecilia Järdemar, Anna Linderstam, Hanna Ljungh, Magdalena Stiernborg/Johan Hedbäck, Anna Strand, Maude Södergren, Johan Willner

Bikeriders for Jesus - Magnus Westerborn

29 september - 2 december, Dalslands konstmuseum, Åsensbruk

Utställningen Bikriders for Jesus visas under november på Dalslands konstmuseum i Åsenbruk.
ANNONS