Annons
Kalender > Visa aktivitet

Utefter vägen - fotografier av Per-Erik Åström

4 juli - 4 augusti
Plats: Mellqvist Kaffebar och Galleri

Mina fotografier spänner över närmare fyrtio år. 
De är tillkomna under många resor över flera kontinenter, under omständigheter då jag tillfälligtvis råkat ha en kamera tillgänglig. De har alla gemensamt att de inte tagits på beställning eller som rena uppdrag. Snarare har det handlat om rena dagboksanteckningar från möten med människor och miljöer då bilden varit det bästa sättet att försöka bevara  vad jag såg. Eller tyckte mig se i de möten de berättar om.

Jag väljer främst att visa bilderna för att de har ett värde för mig själv, för att det handlar om vad jag upplevt "Utefter vägen".  Vad du sedan ser är upp till dig och ditt eget öga.

Under några år i det tidiga 70-talet gick jag som elev hos fotografen Christer Strömholm på hans Fotoskola uppe på Klippgatan på Södermalm. Undervisningen handlade sällan om den fotografiska tekniken utan snarare om ett sätt att förhålla sig till bilden som ett personligt uttryck och som eget ansvar. "-Det viktiga är det som finns bakom fotografen", sa Christer ofta.

Bilderna är i huvudsak fotograferade med analog teknik och utskrivna med blickstråleskrivare, s k Epson-print med mycket lång hållbarhet. De är monterade i syrafri passepartout och kartong. Några av bilderna är också handkolorerade. 

Den samlade upplagan av dessa bilder är tio exemplar av varje bild, numrerade och signerade. De är till salu för den som är intresserad.


Utställning, Vernissage

Tipsare: per-erik åström

Kategorier