Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

10 LoFi - samlingsutställning

2 oktober - 28 oktober
Plats: Fotokompaniet, Göteborg | http://10lofi.se/Webbplats/10lofi.html

 

Tio fotografer, som lärt känna varandra via gruppen Toycamera på fotosidan.se, bestämde sig i början av 2009 att samla ihop till en utställning. Efter ett och ett halvt års förberedelser har reslutatet blivit 10LoFi, ett manifest för den lågteknologiska fotografin.

Britt Aximon, Jan Bernhardtz, Daniel Björkert, Kristoffer Bratt, Madelene Johansson, Johan Kauppinen, Lena Källberg, Ulla Larsson, Christer Törnkvist och Li Östlund har det gemensamt att de använder sig av verkligt enkla kameror, hålkameror eller plastkameror, sådana som brukar definieras som leksaker, toy cameras. Men man kan inte riktigt kalla dem leksaker, för de är gjorda för att fotografera med. De är framställda med den största brist på respekt för teknologi, ofta tillverkade i plast, från objektiv till bakstycke. Som bildskaparverktyg kan de däremot vara väldigt kraftfulla, med sitt alldeles egna synsätt och sina individuella skavanker.

10LoFi-manifestet har också blivit en bok, som kommer att finnas till försäljning i begränsad upplaga i samband med utställningen.

Vernissage 2 oktober 11-16

Öppettider:
tis-fre 10-18
lördag 11-15
sön-mån stängt

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS