Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Claes Thimar - Verkligheten

27 april - 12 maj
Plats: Värmlands Museum | www.varmlandsmuseum.se

Claes Thimar Vinnare av 100 lpm foto 2012

27 APRIL-12 MAJ

Claes Thimar fick flest publikröster 2012 i Värmlands Museums fototävling 100 lpm foto. Nu visar han sin utställning VERKLIGHETEN.

ClaesThimar ser fotograferandet som sin livslunga. Han hämtar kraft och syre genom kameralinsen och går inte många steg utan att kameran finns med.

Konstnärligt söker Thimar det rena och avskalade. Hans bilder utgör utsnitt från en verklighet som finns till och samtidigt inte. Alla bildens beståndsdelar existerar men konstnären konstruerar nya verkligheter. Tekniken är inte oviktig men sekundär i förhållande till kompositionen. Varje enskilt verk blir till ett eget rum, en plats där alla delar är viktiga. Delar som utanför rummet, i vår verklighet, passerar förbi, bortglömda och nu osedda.

ClaesThimar tar oss med ut på en resa, en sällsam färd, där vi tvingas till att betrakta från en ny vinkel, reflektera över vad vi ser och vidga perspektiven.

Välkommen till verkligheten!

Vernissage lördag 27 april kl 13.

Claes Thimar är 38 år och kommer ursprungligen från Karlstad men har fått sin fotografiska utbildning i Stockholm. Efter drygt 17 år i huvudstaden har han nu flyttat tillbaka till Karlstad igen, tillsammans med sin fru och sina två barn.

Claes är utbildad på Sigtuna Folkhögskola samt på Kulturama i Stockholm. Han har även varit assistent hos fotograf Alexander Crispin. Claes har ett förflutet inom inredningsbranschen där han har arbetat under många år parallellt med sitt fotograferande.

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS