Som Plus-medlem får du: Tillgång till våra Plus-artiklar | Egen blogg och Portfolio | Fri uppladdning av dina bilder | Rabatt på kameraförsäkring och fotoresor | 20% rabatt på Leofoto-stativ och tillbehör | Köp till Sveriges mest lästa fototidning Fotosidan Magasin till extra bra pris.

Plusmedlemskap kostar 349 kr per år

Annons
Kalender > Visa aktivitet

Things that look like other things, Vilma Pimenoff

28 juni - 23 augusti

Vilma Pimenoff fotografiska och skulpturala arbete presenterar för oss tvetydiga föremål som på något sätt verkar vara vid liv. Genom sitt fria utforskande av hur vi ger mening till den visuella världen, så dekonstruerar hon hur våra ögon uppfattar saker och projicerar mänskliga känslor på vanliga föremål. Hon använder sig av enkla texturerade objekt såsom gummi, läder, tyg, tråd, etc., för att leka med vår fantasi.

De underliga figurerna och formationerna påminner om mänskliga former med dess böljande och överraskande utseende. Verken ligger i gränslandet mellan det abstrakta och det figurativa, en plats där varandet blir till. De bjuder in åskådaren att förvandla de underliga men samtidigt bekanta formerna till något konkret utifrån vår egen imaginära repertoar. Verken visar på det sätt hur vårt sinne omvandlar vad vi ser och vice versa.

En av fotografiserierna är inspirerad av det ögonblick när vi vaknar upp ur en mardröm. När de mörka föremål som omger oss börjar bli levande tenderar vi att se figurer av formerna från kläder och möbler, till exempel. Samtidigt styrs utställningen av vissa former som väcker begär, och vid närmare anblick blir verken en synestesisk upplevelse; som att vidröra objekten med våra ögon.

Vilma Pimenoff är en växande talang etablerad i Storbritannien. Hon har redan publicerats i British Journal of Photography, världens äldsta fotomagasin, och nyligen ställdes hennes verk ut på The Photographer’s Gallery, det största offentliga fotogalleriet i London. Genom Galleri Vasli Souza och Finska Kulturfonden kommer nu hennes verk till Malmö, en av de mest växande kulturella städerna i Europa. Man kan besöka utställningen på Gustav Adolfs Torg från 28 juni till 23 augusti, fritt inträde.

- Visa idag
Kategorier
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ANNONS